palpal

Zahvalnost Dodiku za Pelješac – Hrvatska i Dubrovnik blokiraju izgradnju Aerodroma Trebinje

I dok vlasti Republike Srpske i čelnici grada Trebinja uvjeravaju javnost da će uskoro početi radovi na famoznom Aerodromu Trebinje, koji je posljednji put lociran u selu Taleža, sa druge strane granice, u Hrvatskoj i Dubrovniku, pokreće se inicijativa i zahtjevi za zabranu izgradnje Aerodroma Trebinje jer bi navodno ugrozio izvorište rječice Omble.

Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić juče je izjavio da će od Vlade Republike Hrvatske zahtjevati da iskoristi mogućnosti, preko Evropske Unije i na druge načine zaustavi početak radova na trebinjskom aerodromu.

Ne znam da li je ova inicijativa znak zahvalnosti HDZ-a i Hrvatske bratskom partneru Dodiku i SNSD-u za pomoć u izgradnji mosta Pelješac – kopno, opstrukciju i zaustavljanje Tužbe Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske međunarodnim sudovima preko „veta“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske zbog izgradnje mosta koji limitira ulazak brodova i plovila u Neum, ali je ovo snažan šamar vlastima Srpske i Trebinja, Dodiku i SNSD-u, koji se više bore za hrvatske interese nego za srpske i Republiku Srpsku.

Upravo na ovu činjenicu sam upozoravao Dodika i vlast na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske posvećene Pelješcu, govoreći o posljedicama nepotrebnog miješanja u odnose Bošnjaka i Hrvata.

 

Šta će preduzeti Hrvatska saznaćemo uskoro, a nema sumnje da će komšije iskoristiti članstvo u Evropskoj Uniji i druge mogućnosti da opstruišu izgradnju, koja inače ide traljavo.

Bonus video snimci..

 

Nebojša Vukanović