Заборављене поуке и смртоносни загрљаји?

Начелник Сокоца и потпредсједник СДС-а Милован Цицко Бјелица у изјави за сарајевско Ослобођење индиректно је затражио да Вукота Говедарица поднесе оставку на мјесто предсједника СДС-а, подсјећајући читаоце како је Вукота прије избора изјавио да ће поднијети оставку уколико не побиједи Жељку Цвијановић.

Цицко је уз Обрена Петровића најгласнији заговорник коалиције СДС-а и СНСД-а, и због тога ломи врат Вукоти који је препрека сарадњи двије највеће странке у Српској, која би представљала неку врсту издаје СДС-ових вјерних гласача. СДС је био и остао стуб отпора Додику и његовом накарадном систему, и евентуална коалиција са СНСД-ом би потпуно уништила државотворну странку, јер би је Додик као анаконда угушио, уништио и одбацио за кратко вријеме.

Заговорници коалиције са СНСД-ом су донекле и највећи кривци за лош изборни резултат, јер да су испунили план у својим изборним јединицама била би другачија ситуација. Свако треба да сноси одговорност за своје поступке и резултате, сви који раде гријеше, али је донекле лицемјерно кривити друге а доживјети лош резултат у својој средини и Изборној јединици.  На крају се треба присјетити натписа који је Цицко недавно ставио на просторије СДС-а у Сокоцу цитирајући Вукоту испод његовог плаката. „Ко изда вјеру за вечеру остаће и без вјере, и без вечере“! Ове ријечи, као и  примјери покојног Милана Јелића, Гаврила Бобара, жељезничара Чеде или пониженог Марка Павића, који је приморан да подносе оставку и послушном марионети Чубри временом препусти странку, требао би послужити као опомена свима онима који као муве без главе лете у Додиков смртоносни загрљај.

 

Небојша  Вукановић