palpal

Zaboravljena ulica u centru Pala

Ulica Treći april nalazi se u širem centru Pala, ali uprkos obećanjima nikada nije asfaltirana. Prošle godine u budžetu Pala bilo je planirano 25 000 km za uređenje i asfaltiranje ulice koja povezuje naselje Stanica Pale sa centrom, ali je načelnik Jugović u rebalansu preusmjerio sredstva.

Ove godine u budžetu je planirano 20 000 maraka za izgradnju trotoara za pješake i asfaltiranje, ali po svemu sudeći ni ove godine problem neće biti riješen. Stanovnici Ulice treći april su ogorčeni, jer imaju saznanja da će načelnik Boško Jugović preusmjeriti sredstva u druge projekte, i da staro obećanje neće biti ispunjeno. Nezvanično 20 000 maraka planiranih u budžetu ponovo će u rebalansu biti utrošeno na druge projekte i izvršiće se relokacija budžetskih sredstava.

   

U ovom naselju živi veliki broj djece i učenika, i do škole pješače lošim makadamskim drumom prepunih rupa i lokvi koje se stvore nakon prvih kiša. Ulica je dobila ime po danu oslobođenja Pala, a građani u šali kažu da je ostala ista od 1945.  Mještsni se nadaju da ih lokalne vlasti ipak neće ponovo izigrati, i da će dugogodišnji problem napokon biti riješen.

 

Nebojša Vukanović