POLITIKA

cover

Narodni poslanik Nebojša Vukanović smatra da bi opozcija u Republici Srpskoj trebalo da bojkotuje izbore sve dok ne dođe do promjene aktuelnog Izbornog zakona BiH.
Vukanović za Insajder, između ostalog, tvrdi na niko već dugo nije uvrijedio srpski narod na način kako je to na prošloj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske učinio srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.
– Niko odavno nije uvrijedio srpski narod kako je to uradio Milorad Dodik tvrdeći da jedno jagnje vrijedi kao i deset Srba. On je time toliko ogolio svoju bahatost i način vođenja izborne kampanje da smatra narod stadom ovaca koje ga prate za malo soli koju im baci – kaže Vukanović.
On dodaje da u trenutnim uslovima i sa važećim Izbornim zakonom nema nikakvog smisla izlaziti na izbore.
– Na primjerima Doboja i Teslića pokazalo se da ovdje nema ni govora o fer i demokratskim izborima. Ovdje Imate zloupotrebu svih javnih preduzeća koja predstavljaju bankomat vlasti, iz njih izvlače novca koliko im treba, zapošljavaju ljude. Pored svega, oni kradu i na biračkim mjestima, kupuju članove biračkih odbora i pišu rezultate kakve hoće. Bez izmjena Izbornog zakona ne treba izlaziti na izbore, treba ih bojkotovati i vršiti pritisak na međunarodnu zajednicu koja toleriše i podstiče Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića da rade to što rade – kaže Vukanović.
Komentarišući zaključke koje je na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH nedavno usvojila Narodna skupština, a u vezi s Informacijom o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske, Vukanović tvrdi da su ti zaključci „već završili u kanti za smeće“.
– Završili su tamo gdje i brojne najave referenduma, odluke o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH i ostale gluposti koje je Dodik plasirao ponižavajući Narodnu skupštinu. I ova posljednja sjednica iznuđena je s ciljem da se izvrši dodatni pritisak na Bakira i strance da Dodika prime u Savjet ministara jer im je on već dao sve! Dao im je sva ključna ministarstva u Savjetu ministara i sve što želi je da čak i pod ponižavajućim uslovima tamo uđe. Ne bi bilo ni sjednice Narodne skupštine niti bilo kakvih zaključaka da je Milorad Dodik ušao u Savjet ministara. Ovo što on radi je suicidno, autodestruktivno i vrlo opasno po Republiku Srpsku. Dodik raspakuje Dejtonski sporazum, a ako bi se Dejton raspakovao toliko smo slabašni da ne bi dobili ni 20 odsto od onog što sada imamo. Mislim da je Milorad Dodik najveće zlo koje je pogodilo srpski narod u posljednje vrijeme, jer ovo što on radi je put u potpuno samouništenje – tvrdi Vukanović.

KOMENTARI

chat

IZDVOJENE VIJESTI

VRUĆE VIJESTI

14.11.2019.

VIC DANA

joke

Došao čovjek kod sveštenika i počne da mu priča: – Pope, ja sam mnogo pio u životu. Svaki dan sam popio litru rakije, deset piva i dvije litre vina. – Au sinko moj, čudo da si još živ. Ako se desi da umreš, jel želiš da budeš sahranjen u grob ili kremiran? – Znaš kako, ja bih da budem flaširan!

SUDOKU

sudoku

7 9 6 5 8
5 9 6 7
4 5 2 6
3 1 7
5 9 6 8
5 3 2 4
1 9 6 8 4