Вукану забрањено гостовање на АТВ

Да у нашој држави постоје подобни и неподобним, грађани првог и другог реда, показује и данашња срамна одлука Колегијума, уредника и челних људи Алтернативне телевизије да ми забране гостовање емисији Незванично, коју уређује и води Предраг Ћурковић. АТВ је јуче тражила од Клуба СДС-а да одреди једног посланика за учешће у емисији и разговору о актуелним питањима, пресуде Насеру Орићу, избор делегата и потпредсједника, проблемима са заставом.. У госте су позвана три представника владајуће коалиције, и једини сам требао да заступам ставове опозиције, али ми је непосредно пред почетак емисије саопштено да сам „персона нон врата“ и непожељан на АТВ-у, те да због тога не могу учествовати у снимању емисије!? Нисам добио одговор да ли је одлуку донио директор Ведран Шкоро, формални газда, тајкун Слободан Станковић, или моћници који из сјене контролишу тАјкунску ТВ.

Није ми јасно због чега сам непожељан на АТВ, јер сам и раније на сличан начин спријечен да гостујем у емисији и програму АТВ-а. Да ли је то забрањено аргументовано критиковати власт, водити расправу о важним друштвеним проблемима, и да ли режимски медији желе да створе једноумни систем. Скупштинска расправа је показала да режим нека особу која би могла да ми парира у расправама, и да очито желе на све начине да избјегну сваку отворени дијалог и да ме медијски изолују. Чудно је да ни три посланика владајуће коалиције не смију да укрсте копља са мном, па су ми, преко својих послушника, забранили учешће у емисији без икаквог образложења.

У разговору сам осјетио да је уреднику Пеђи Ћурковићу било јако непријатно због овакве дискриминаторске и срамне одлуче челника АТВ-а, и да он на њу није могао да утиче. Истина се не може укротити и зауставити, без обзира на све притиске и опструкције, а данашња одлука само додатно потврђује информације да иза Алтернативне тајкунске телевизије стоји породица Додик.

 

Небојша Вукановић