Vukan u Cugu demaskirao prevaru Batagon

Kad već neće policija, pravobranilaštvo i institucije Republike Srpske, narodni poslanik Nebojša Vukanović je otišao do švajcarskog grada Cuga kako bi demaskirao prevaru i operaciju Batagon, plan vlasti i dvorskih tajkuna Republike Srpske da ovladaju Aluminom, ali i ostalim prirodnim bogatstvima Srpske.

U Batagonu nisu bili raspoloženi za razgovor, a ubrzo nas je pozvao navodni vlasnik, Dalibor Matić, tvrdeći da zgrada u kojoj je smješten Batagon vrijedi 1,5 milijardi franaka, i da Batagon ima reference da preuzme Aluminu.

 

Matić tvrdi da iza Batagona stoje veliki investicioni fondovi, te je prijetio tužbama ukoliko objavimo video snimak sjedišta Batagona bez njegovog znanja. Ipak Matić je zaćutao i odbio da kaže ko su pravi vlasnici Batagona, da li je i zbog čega u Švajcarskoj osuđen na zatvorsku kaznu od 5 godina, i smije li doći u Švajcarsku!?

Batagon je demaskiran, a ostaje da se vidi da li će Vlada i premijer Radovan Višković podnijeti ostavku jer je otkrivena velika i sramna zavjera Vlade i pljačka državnih firmi i resursa preko of-šor kompanija.

 

Nebojša Vukanović