Vukan Stanković i Milovan Cvijetić kandidati u Foči i Nevesinju

Inžinjer Vukan Stanković, kao prijedog SDS-a, najvjerovatnije će biti zajednički kandidat opozicije za načelnika opštine Foča na predstojećim lokalnim izborima. Dr Milivoje Dostića, anesteziolog u KC Foča i profesor na Medicinskom fakulteti u Foči trebao bi biti nosilac Liste SDS-a na izborima koji su zakazani za 15-ti novembar.

Milovan Cvijetić, inspektor u opštini Nevesinje i predsjednik Sindikalne organizacije radnika u opštini Nevesinje, trebao bi biti zajednički kandidat opozicije za načelnika opštine Nevesinje, dok će Joco Vasiljević biti nosilac Liste SDS-a za lokalni parlament. Cvijetić je javnost poznat po aferi i sporu sa Ilijom Tamindžijom, koji ga je napao, vrijeđao, prijetio i lažno optužio da je novinarima dostavljao informacije o ucjenama, pritiscima i kupovini sigurnih glasova u opštinskoj administraciji za SNSD, a Cvijetić je dobio spor sa Tamindžijom pred nadležnim institucijama.

Cvijetić bi trebao ukrstiti koplja sa Milenkom Avdalovićem, aktuelnim načelnikom i kandidatom nevesinjskog SNSD-a, a Vukan Stanković sa Milenkom Vukadinovićem, aktuelnim odbornikom SNSD-a u SO Foča i direktorom Elektrodistribucije u Foči.

Ipak tome se protivi direktor Nacionalnog parka Sutjeska Dejan Pavlović, koji ima ambiciju da bude kandidat za načenika, uz pomoć Luke Petrovića, ali njegov ujak, predsjednik OO SNSD Foča Veljko Marić ne želi za kandidata i načelnik sestrića već poslušnog Vukadinovića, pa će Pavlović čekati neku drugu priliku i pomirenje sa ujakom.

 

Nebojša Vukanović