palpal

Vrhunac beščašća

Kada pomislimo da nema dalje i niže, otuđeni moćnici i vlastodršci nas uvijek iznova iznenade i pokažu da nema kraja dnu i blatu u koje tonemo. Orden časti koji je Milorad Dodik dodijelio svom vjernom podaniku i sinekuri Miroslavu Lažanskom predstavlja vrhunac beščašća koji vjerno oslikava razmjere hipokrizije i potpunog moralnog posrnuća društva u kome živimo.

Orden časti nažalost pretvorio se u simbog beščašća, a Lažanski je nagrađen za vjerno služenje svom gospodaru na RTRS-u, Politici i Hepi telnjviziji, viceve o produženju života i ode moćnicima na vlasti koje iznosi godinama. Lažanski je primjer nemoralnog ponašanja i političke prostitucije, jer je od Dodika nagrađen ordenima, autorskim emisijama i sinekura, a od Vučića poslaničkim mandatom i mjestom ambasadora u Moskvi, gdje bi trebao ubrzo da ode.

Dodik je obesmislio i obezvrjedio skoro sve, pa i ordenja koja su nekada bila simbol časti, poštenja, hrabrosti i morala, a danas su simbol podaništva, nemorala, licemjerstva i beščašća.

 

Nebojša Vukanović