palpal

Vrele žurke u kafiću SNSD u Srpcu!?

Da je vladajuća Partija prava imperija koja se širi na sve strane kao epidemija i pošast, crpeći kao pijavica svoju snagu iz porobljenog naroda, zarobljene države i njenih institucija, pokazuje primjer iz Srpca. Tako je ovaj opustošeni i obamrli gradić na sjeveru Srpske dobio SNSD kafić.

Kad ima sve, red je da vladajući imaju i svoj crveni kafić u centru Srpcu, u kome se do ponoći organizuju predizborne crvene korona žurke, kao i širom Srpske, a među aktivnim učesnicima su i gradski inspektori koji bi, da je sreće i pravne države,  trebali da poštuju zakone umjesto što ih grubo krše. Frankfurt ima čuvenu ulicu crvenih fenjera, a Srbac je dobio  crvenu „Kancelariju za mlade“!

Iako poniženi jer godinama žive na ivici, penzioneri i sirotinja su stub vlasti i nakaradnog sistema. To potvrđuje i vesela starica sa crvenog korona bala u srbačkom SNSD kafiću, koja radosno pleše, a pitanje je da li je ujutro imala paštetu u kući da skromno doručkuje sa svojom porodicom. I dok se sirotinja raduje iz nekoliko čašica piva i rakije, uz malo meze i pečenja na tanjiru, bivši ministar zdravlja Bogdanić nije ni blizu tako srećan, veseo i nasmijan iako je danas kupio hotel „Bat“, bivši hotel Bistrica na Jahorini, koga je uništio kontroverzni „Batagon“. Bratski srbački klan i bivši direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Goran Kljajčin više vole i praktikuju investicije u inostranstvo.

Bilo bi dobro da iz SNSD odgovore zašto svoj kafić nisu registrovali kao ugostiteljski objekat već „Kancelarija za mlade“, kako bi izbegli da plaćaju porez, dažbine i obaveze državi? Do kada misle da krše zakon, ne samo izbjegavaju plaćanje poreza već krše mjere zaštite stanovništva i širenja zaraze u doba pandemije. Valjda i vesela sirotinja posle mamurluka od jeftine brlje i salame malo mućne svojom glavom i razmisli šta su uzroci bijede i siromaštva, isplatili se prodati 4 godine života i budućnost svoje porodice za nekoliko čašica rakije i točenog piva!?

 

Nebojša Vukanović