Возач премијера Вишковића пуцао на редаре мото-скупа!?

Нису бахати и осиони само властодршци, већ су бахати и њени најближи сарадници.  Прије двије вечери дошло је до пуцњаве у Братунцу, у којој на срећу нико није повријеђен. Према мојим сазнањима, до пуцњаве је дошло на мото-скупу  који се одржава у Братунцу, на Рајској плажи. Према мојим сазнањима, које су ми потврђене од чланова мото-клуба из Братунца, у ноћи између петкс 16-ог и суботе 17-ог августа припадник САЈ-а је возилом на силу да уђе на мото-камп, а када му то нису дозволили редари пуцао је на њих из службеног пиштоља. Незванично, ради се о Милошу Јовановићу, возачу премијера Радована Вишковића и припаднику Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске. .

Према информацијама које сам добио из Братунца, Јовановић је на силу покушао да уђе возилом у камп, иако није члан мото-клуба, а када му то нису дозволили редари пуцао је из службеног пиштоља у њиховом правцу након краће расправе, а потом се удаљио се са мјеста пуцњаве. На срећу нико није повријеђен, а о свему је обавјештена полиција.

Да скандал буде већи, полицајци из Братунца, по наређењу претпостављених, покушали су заташкати случај, али су организатори инсистирали да се изврши увиђај и тужилац је дошао на лице мјеста!? У полицији покушавају све да инцидент сакрију од новинара и очију јавности, заташкају и напишу прекршајну пријаву Јовановићу иако се ради о кривичном дјелу и изазивању опште опасности!

Према мојим сазнањима Јовановићу ово није први инцидент, и већ два пута је пуцао из ватреног оружја, глумећи Легију у дискотекама у Братунцу и Бањалуци, али никада није кажњен и суспендован.

Велика је хипотека над премијером Вишковићем, јер га најближи сарадници срамоте својим бахатим понашањем, и управо би премијер требао да осуди пуцњаву, затражи суспензију и кажњавање свог бахатог возача а не да му пружа заштиту. Посебно је велика хипотека ако се има у виду да је његов бивши возач Славиша Урошевић ухапшен у Грчкој и чека ње његово изручење због покушаја убиства Слободана Васиљевића.

Догађај на мото-скупу у Братунцу је показатељ у каквој држави и друштву живимо. Припадници најелитније полицијске Специјалне антитерористичке јединице, који обезбјеђује премијера и предсједницу, су правоснажно осуђени због пуцњаве и пљачке на ауто-путу, и очито да је и Полицији Републике Српске, као и цијелој држави и друштву, неопходна катарза.

 

Небојша Вукановић