palpal

Vlado Đajić novi predsjednik GO SNSD Banjaluka

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Banjaluka Vlado Đajić trebao bi uskoro biti postavljen na čelo Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci. Nakon poraza na lokalnim izborima, Dodik je raspustio odbor i smiješno Igora Radojičića, najavio da će on kao predsjednik stranke biti povjerenik i predsjednik Gradskog odbora Banjaluka. Ipak izgleda da se Dodik predomislio, pa bi Vlado Đajić trebao uskoro biti postavljen za predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Burno je i u Bijeljini, a zbog poraza Mića Mićića uskoro bi trebao biti raspušten odbor u Bijeljini i smijenjen predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić. Do petka bi u Semberiju trebao da sleti Milorad Dodik, da pokuša spustiti tenziji i sukobe zaraćenih frakcija, te imenuje tročlano Predsjedništvo koje će do unutarstranačkih izbora umjesto Ćorića rukovoditi bijeljinskim SNSD-om.

Milica Marković i bivši ministar poljoprivrede Miroslav Milovanović trebali bi voditi glavnu riječ u Predsjedništvu i privremenom  Gradskom odboru  a Ćorić bi trebao biti smijenjen i sa funkcije direktora u Elektro-Semberiji, te po kazni poslat u Banjaluku.

Tzv „premijer“ Radovan Nejaki Višković nije uspio da smiri strasti u Bijeljini, jer nema nikakav autoritet, a javnosti ostaje da vidi kakav će biti epilog Dodikove posjete.

 

Nebojša Vukanović