Vlada se hvali tuđim investicijama

Hercegovina nije zapostavljena, uskliknuli su ministri u Vladi Republike Srpske na poslednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, replicirajući na moju diskusiju i pokušavajući da demantuju moje tvrdnje o maćehinskom odnosu Vlade prema istoku Srpske. Ministar Srđan Rajčević pohvalio se da je Vlada napravila fontanu u parku, a ministar poljoprivrede Boris Pašalić mostom u selu Brova u Ljubomirskom polju.

Investicijama se u zube ne gleda, pa iako je „most“ skromnih dimenzija, desetak puta četiri metra, Hercegovci bi bili zadovoljni da je širokogrudna i darežljiva Vlada dala sredstva za gradnju mosta. Ipak, most u selu Brova sagradio je lokalni privrednik Mišo Aćimović, što pokazuje i kamena ploča na mostu na kojoj piše da je selu na dar 2009. godine most sagradio Mišo Neimar!

Da li je moguće da se Vlada i ministri hvale seoskim mostom, kao najvećom i strateškom investicijom u Hercegovini, a da ni u njega nisu uložili nijednu marku! Ko su saradnici ministra Pašalića pa mu daju pogrešne podatke da se bruka i sramoti u javnosti?

Most u selu Brova u Ljubomirskom polju kod Trebinja, kojim se nesretna Vlada i ministri hvale kao autoputem ili aerodromskom pustim, a nažalost kite se samo tuđim perjem, pokazatelj je ne samo njihove neozbiljnosti, nekompetetnosti i neodgovornosti, već i maćehinskog odnosa prema zapostavljenoj i zaostalom istoku Srpske

 

Nebojša Vukanović