Вјерујте њима а не својим очима

Људска дрскост и безобразлук не познају границе, што показује и Саопштење за јавност и медије портпарола Полицијске управе Добој у коме се тврди да није тачно да се на фотографији коју сам објавио налази полицајац! Требамо вјеровати њима а не својим очима. Портпаролка Драгана Керкез могла је написати да се не ради о припаднику МУП-а Српске већ Судске полиције, али не обмањивати јавност како полицајац није присуствовао партијском састанку.

Каква дрскост и сраман покушај манипулације, јер је толико очигледно да се испод слике Додика и Обрена Петровића у просторијама СНСД-а налази полицајац у униформи, са јасним грбом Републике Српске и чиновима на рамену. Ради се о Марију Цакалину, припаднику Судске полиције Републике Српске. Фотографија објављена на званичној фејсбук страници СНСД-а, није толико јасна да се разликује грб Судске полиције или МУП-а Српске, али је суштина јасна јер се ради о униформисаном полицајцу.

 

Да ли је у питању Министарство унутрашњих послова или Министарство правде Републике Српске мање је битно, јер униформисана лица и припадници полиције, било да се ради о судској, граничној полицији или припадницима МУП-а, не смију бити политички ангажовани и чланови неке странке, а посебно не смију присуствовати партијским састанцима.

Очекујем да се о овом проблему огласи министар правде Антон Касиповић, да се отвори истрага и утврди одговорност што његови судски полицајци присуствују партијским састанцима владајуће странке.

 

Небојша Вукановић