Вјечнаја ја памјат ХЕТ-у уз добродошлицу Чоми Дипломи

Како сам то најавио крајем прошле године, најављујући цијепање социјалиста,  па мало пореметио планове и рокове, чувени билећки просветитељ Чома Диплома именован је за извршног директора за финансије Хидроелектрана на Требишњици. Ово је врх врхова, што ни рекли млади, и сигурно да нема даље нити се може потонути дубље у кадрирању.

Чома је требао бити именован за финансијског директора, као провјерен кадар Петра др Ђокића и Социјалистичке партије, још крајем прошле године али је шок и реакције јавности након мог текста и најаве мало успорило именовање. Морам признати да сам се намјерно ућутао, притајио и не спомињем Чому Диплому мјесецима, јер сам се бојао да би након мојих критика и реакција јавности могли од одустати од чувеног стручњака кога је СИПА хапсила због фалсификовања диплома, јер је ХЕТ-у свакако вјечнаја памјат а циљ ми је да се бахати режим до краја оголи до краја и народу прикаже у правом свјетлу. Чома има више дјела од Андрића, и умјесто у затвору попео се на врх система, постао уважени друг директор најважнијег предузећа, што је показатељ стања у разореном друштву у коме је све окренуто наопачке.

Билећани деценијама традиционално  руководе финансијама ХЕТ-а, само ће Љубо Вуковић колач сада да дијели са побратимом Чомом Дипломом. Тако се наставља традиција и политика да кључним установама и предузећима у Требињу СНСД поставља Фочаке, попут Влада Владачића у Регулаторној агенцији за енергетику, Невесињце Лакете за прве пендреке и командире ПУ Требиње или Савића у Електро-Херцеговину, а Мостарце да контролишу комплетно правосуђе у коме нема ниједног Требињца!?

ХЕТ је некако успио да преживи деценије систематског разарања али сам убјеђен да Чому Диплому и његово руковођење финансијама неће, и да ће он закуцати последњи ексер у мртвачки сандук фирме која је до појаве црвених кмера била стратешко предузеће и окосница развоја а након година најезде црвених скакаваца и  пљачкашких хорди претвори се у губиташа. Свака ријеч након именовања Чоме Дипломе је сувишна, тражили сте гледајте, и ако се сада народ не освјести онда неће никада.

 

Небојша Вукановић