Višković, Višković, crveni luk pa Višković

Jednom riječju strašno bombardovanje! Već dva dana svi portali u Trebinju, a ima ih vjerujem najviše po glavi i broju stanovnika u regionu, pišu i prenose na desetine vijesti o posjeti premijera Radovana Viškovića, a paralelno i aktivnosti zamjenika gradonačelnika mr Mika dr Ćurića. Laik bi pomislio da je premijer donio silne projekte i investicije, a ne stara obećanja, poskupljenje struje, šarene laže i 50 maraka, koliko je ostavio u Trebinju.

Viškovića su lokalni novinari pratili od ranih jutarnjih časova, kad je došao do pijace da kupi malo zdravog povrća i skuva čorbicu za puta, pa sve do popodnevnog sjedanja u helikopter i leta za Banjaluku. Koliko je sve bilo izrežirano i pripremljeno govori podatak da je i povrće na pijaci kupljeno kod istaknute članice SNSD-a, koja se na instagramu pohvalila kako je mama dobro pazarila.

 

Neki sajtovi na naslovnoj strani imaju 3, neki 5 a neki 8 vijesti o posjeti Viškovića, koji je došao u Trebinje isključivo da podrži kampanju mr Mika dr Ćurića. Povremeno je poneka vijest o zdravim osobinama crvenog luka presjekla lanac Viškovića, a pomislih čitajući u ludilu da nije slučajno što i luk mora biti ljubičast i crven da bi bio dobar.

Zatrpavanje Viškovićem, Mikom i Lukom svakako je u cilju predizborne kampanje, a iz istih razloga će i Željka u nedelju potegnuti helikopterom u Trebinje, kako bi se slikala sa Mikom i ponovila par otrcana fraza.

Presija sa Viškovićem samo je pokazatelj kakvo je jadno i teško stanje medijskih sloboda u Trebinju, a pored RTRS-a, ATV-a i SRNE, posebno je problematičan krajnje pristrasan  rad Radio Trebinja i Herceg televizije. Manojlo Tuka Ćuk tako ispunjava obećanje i partijski zadatak koji je nedavno dao na skupu SNSD-a u Domu kulture, kada me je grubo izvrijnjđao  kako bi se dodvorio moćnicima, o čemu postoji i tonski zapis, i tako grubo zloupotrebljava funkciju direktora Radio Trebinja.

Dr Borjan nažalost je medijski izolovan, povremeno se prenese neka kratka vijest ili izjava kako bi se zadovoljila forma i glumila objektivnost, ali osim mog sajta gotovo da nema nikakve drugo medijske podrške na lokalu. Neka to ljudima služi na čast, jer je Borjan nije zaslužio da grad i javnost ćute na ucjene, pritiske, mobing i skidanje ljekarskog mantila, i sigurno su ljekari, medicinski radnici i građani trebali stati uz časnog doktora kako bi Vaso Mijanović povukao odluku.

Neka bude što biti ne može, neka bude borba neprestana!

Odnos snaga, uloženih novaca i resursa je isti, ili još nepovoljniji, ali valjda proradi malo prkosa kod Trebinjaca, i dr Borjan pobijedi osovinu zla koja melje sopstveni narod kao što je Zvezda nedavno razbila Liverpul.

 

Nebojša Vukanović