Višković sa koronom sutra stiže u Trebinje

Kad već ne mogu da pokrenu i  donesu nešto korisno, neku fabriku, radno mjesto u realnom sektoru ili značajniju investiciju, iz Vlade su odlučili da nam u Trebinje pošalju premijera iako je zaražen korona virusom. Umjesto da veseli premijer odmara i okrijepi se, oporavi se od korona virusa, on bi sutra trebao da dođe u Trebinje. Razlog nije politika i uobičajeni razgovor sa partijskim drugovima, obilazak opština i Elektroprivrede Republike Srpske, već prisustvo odbrani doktorske disertacije Dragana Dimitrijevića na Fakultetu za proizvodnju i menadžment, kako bi formalno ispunio uslove za zvanje vanrednog profesora.

Odbrana doktorske disertacije zakazana je za sutra, petak 24.7.2020. godine tačno u podne, a premijer Radovan Nejaki Višković jedan je od 5 članova Komisije pred kojom će mr Dragan Dimitrijević braniti doktorsku disertaciju na temu „Modelovanje proizvodnih procesa iz oblasti odevne industrije primenom CAD-CAM sistema. Svaka čast vrijednom premijeru i pregaocu kad pored svih obaveza u Vladi, predavanja i ispita na Saobraćajnom fakultetu u Doboju, stigne pročitati doktorske disertacije i biti član Komisije za odbranu.

Prema mojim saznanjima docent Višković nije dobio saglasnost da u Doboju bude član Komisije za odbranu doktorske disertacije, što mu je obavezujući uslov da bi dobio veće zvanje, pa je u pomoć je pritrčao gen-sek Luka Petrović i preko svojih veza ugurako Viškovića u Komisiju na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju. Da bi mogao doći u Trebinje, Višković je danas dobio papir da ima jedan test negativan na korona virus, kako bi imao alibi da prisustvuje javnoj odbrani doktorske disertacije.

Prema mojim saznanjima, Višković će bez puno pompe i sa skromnom pratnjom doći u Trebinje, ako ga moj tekst ne preduprijedi, iako je i najveće laiku jasno da bi morao biti u izolaciji najmanje 14 dana nakon što je virus ustanovljen, 15-og jula, prije 8 dana, i tek posle niza negativnih tekstova vratiti se redovnim obavezama.

Da li je zvanje važnije od zdravlja, i da li će Višković svojim dolaskom ugroziti zdravlje studenata i profesora koji sutra treba da prisustvuju odbrani doktorske disertacije u Trebinju ostaje da se vidi. Ako je forma važna, a kod nas nažalost sve može jer papir trpi sve, neka Viškoviću daju neku potvrdu da je bio u Komisiji i prisustvovao odbrani disertacije, što mu je neophodno za zvanje vanrednog profesora, a neka ne dolazi bez potrebe da ugrožava i sebe i druge. Odmori se, saberi se Radovane, ne dozvoli da sa tobom mlate kao sa praznom slamom, ionako su te već potrošili, pregazili, ponizili i srozali svaki ugled, ako si ga nekad imao, ne dozvoli da opet upadaš u Lukinu zamku i previš budalu od sebe, ali i od Vlade i naroda koji nažalost predstavljaš.

 

Nebojša Vukanović