Вишковић поручио – КРАДИТЕ СЛОБОДНО

Пљачка, корупција и сви облици привредног криминала у Републици Српској одавно су легализовани, и што неки партијски чиновник, министар и директорчић отме више пара од народа и државе, то је угледнији, цјењенији и више напредује у накарадном систему. Иако се краде и отима на сваком кораку, због дуговања и минуса све се у провизоријуму званом Република Српска налази у фази распадања, али нико низашта не одговара.

 

Умјесто да као „први“ у Влади бар декларативно инсистира на законитости, реду, правној држави, хапшењима и пеоцесуирању корумпираних политичара и криминалаца, Радован Вишковић јавно амнестира лопове и јасно им поручује – КРАДИТЕ СЛОБОДНО, а онда поднесите оставку све ће вам бити опроштено!? Наиме  у Шумама Српске забиљежен је рекордан минус и губици у пословању, иако имају монопол и огромно шумско богатство које се немилице сијече, а умјесто да смијени и похапси одговорне Вишковић је поручио директорима да сами поднесу оставке и оду јер ће се у противном погледати шта се радило и поставити питање њихове одговорности!?

 

Дакле украдите милионе, уништите државу и народни имовину, ако после тога поднесете оставку и сами се повучете све ће вам бити опроштено!? Вишковићева изјава и порука је срамна, и у свакој нормалној и иоле уређеној држави одмах би морао поднијети оставку под притиском јавности!? Као бар формални премијер, Вишковић би морао тражити узроке губитака, а његова изјава потврђује да је свјестан великог криминала који уништава све пред собом, и инсистирати да се одговорни ухапсе и пеоцесуирању, умјесто што оваквим изјавама подстиче руководице јавних предузећа да пљачкају слободно, јер ће им са оставком све бити опроштено!?

Партија је изнад свега, изнад народа, судова, државе и институција, и проклета партијска књижица, најчешће црвене боје, штити власника од било какве одговорности! Кад мачке нема мишеви коло воде, а овакав хаос је и настао јер нико никада не одговара и краде колико може и колио му падне у руке, од директора до портира и чистачице, а последице су видљиве на сваком кораку, највише на границама провизоријума из кога бјеже сви образовани и паметни јер не могу да издрже овакву количина хаоса, лудила и анархије.

 

Својим изјавама Вишковић не само да потврђује да је недорастао и недостојан високе функције на којој се налази, да не зна шта је држава и како она функционише, већ је сам признао да је марионета, да нема моћ и да не одлучује, да је само формално „премијер“ а да се одлуке доносе у центру и центрима моћи, јер да је другачије не би јавно молио корумпиране директоре да поднесу оставке већ би их смијенио и наредио полицији и министру унутрашњих послова да их ухапси!?

Овакви гафови и понашање су недопустиви за једног премијера, и Вишковић би већ у уторак, на наредној сједници Народне скупштине Републике Српске, требао са министарком Ковач скупа поднијети оставку, сам се повући и показати да има мало морала и одговорности, јер ако нема одријешене руке боље је да се сам повуче него да сам сноси одговорност за хаос и анархију која влада у сваком сегменту друштва.

 

Небојша Вукановић