palpal

Видовдански протести бораца у Бањалуци

Данас, симболично на велики празник Видовдан који је од великог, посебног и симболичног значаја за све Србе, у Бањалуци су одржани протести ветерана, демобилисаних бораца Војске Републике Српске. Узрок и повод за протесте и окупљање су године маћехинског и срамног односа власти према борачкој популација, јер многи, вјероватно огромна већина, нема услове за живот достојан човјека 21-ог вијека. Имајући у виду да је данас празник и да је веома топло и сунчано вријеме, окупио се велики број бораца.

Понижени борци након протестне шетње окупили су се испред Палате Републике, у којој је Кабинет предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, како би властима послали јасну поруку и показали ко је кривац за њихов тежак положај. Борци су предали захтјеве предсједници и властима, а уколико се они не испуне најавили су блокаде и радикалније протесте.

Тужно је што на дан Војске Републике Српске на улицу морају да излазе борци који су се за њу борили, бранили и стварали, јер су понижени и одбачени од стране охолих и бахатих дезертера и ратних профитера који су власти, и који се свете и понижавају борце јер су им истински противници.

Сигуран сам да би се и окупатор, да смо не дај Боже изгубили рат, боље односио према борцима и противницима са којима су се борили, цијенили би јунаштво и часну борбу више од оних који себе називају великим патриотама и србендама, који су разорили и понизили народ и друштво много више од страних окупатора из прошлости.

Погледајте видео прилог како је данас било на протестима демобилисаних бораца у Бањалуци…