Видимо се у 18 на Тргу, мирно и достојанствено

Прије неколико дана, након бруталне полицијске акције, бахатог понашања на Тргу, премлаћивања и хапшења више грађана Бањалуке, укључио сам се у програм БН телевизије на путу за Бањалуку и позвао све на смиреност и суздржаност како би се спријечили инциденти и нежељене сцене, јер је атмосфера напета и довољна је некад искра да се запали пожар и ствари измакну контроли.

Поново шаљем исте поруке, јер је   најважније је да и данашњи протест буде миран и достојанствен, да протекне без иједног инцидента како не би пала нека мрља на 9 мјесеци часне борбе за истину и правду. Режим је нервозан и у великом страху, свјесни да су од почетка одговорни за све што се дешава јер су заробили институције које не раде свој посао. Нервозу потврђује преписка и поруке Игора Радојичића, које сам добио, у коме тражи информације ако се окупе веће групе људи и крену ка Тргу, те позива своје  присталице да у 21 час дођу на новогодишњи концерт у Краду.

Кренуо сам поново за Бањалуку, и користим и ову прилику да позовем грађане да и вечерас искористе прилику да изађу на улицу и подрже праведну борбу храбрих родитеља за истину и правду, како би се напокон утврдило ко је одговоран за смрт њиховог сина Давида. Огромна већина полицајаца су часни људи који су искрено на страни истине и правде, раде да би прехранили породице скромним платама, и не треба их вријеђати и провоцирати јер нису они одговорни што се на врху МУП-а Српске налазе недостојни Лукач, Илић…

Видимо се у 18 на Тргу,  мирно и достојанствено да пошаљемо јасне поруке које ће обићи планету, као што су то синоћ сјајно урадили Београђани поручивпи да је доста тираније, једноумља, насиља, манипулације, пљачке, издаје и медијског терора.

 

Небојша Вукановић