palpal

Veliki intervju sa Ognjenom Koromanom – o sportu, Tajsonu, Kadirovu, Rusiji, Englezima…

Već sa 12 godina Ognjen Koroman, tada pionir sarajevskog Željezničara, zaigrao je za reprezentaciju Jugoslavije, one stare SFRJ, a selektor mladih Slobodan Santrač primijetio je njegov talenat. Sa 12 godina odlazi u Beograd i prolazi sve škole i kategorije u Crvenoj Zvezdi a sa 23 godine iz OFK-a Beograda prelazi u moskovski Dinamo, gdje postaje kapiten tima i najbolji stranac u Ruskoj ligi u prve tri godine igranja. Posle odlazi u Samaru, u tim Krila Sovjetov, a odatle odlazi u Čečeniju, gdje upoznaje predsjednika Kadirova, a kondicioni trener u timu bio je i jedan od najboljih boksera svih vremena Majk Tajsonu.

Osim SFRJ, igrao je za SR Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru, a u prvom nacionalnom timu odigrao je 44 utakmice. Igrao je u Engleskoj, Koreji, a nakon skidanja kopački postaje trener mladih kategorija Crvene Zvezde, pa Smedereva. Ipak posle sukoba sa Kokezom, Fudbalskim savezom i Vučićem suspendovan je 6 mjeseci a trenerska karijera se prekida.

Sa Ognjenom Koromanom otvoreno sam razgovarao o ovim i drugim temama, životu u inostranstvu, kriminalu i politici   u sportu, namještanju utakmica, sukobima sa moćnicima i Službom… Pogledajte zanimljiv intervju sa našim velikim sportistom…