Velika pobjeda Draška i mene

Iako je prije nekoliko dana tvrdio da nije bilo greške, Dodik se danas povukao pod pritiskom javnosti i argumenata, naredio svojim skutonošama da ponište nabavku šatora zvanog pokretna bolnica. Ovakvim povlačenjem ne samo da je priznata greška, već i velika zloupotreba i bojazan od istrage i SIPE i hapšenja kao pobratima, premijera Federacije Fadila Novalića, iako je prije samo nekoliko dana „premijer“ Višković izjavio da je ponosan na nabavku pokretne bolnice.

Ovo je prije svega velika moja i Draškova pobjeda, jer smo snažno mjesecima ukazivali na kriminal i zloupotrebe prilikom nabavke pokretne bolnice, još od kako sam pisao da je cijena porasla sa 3,6 na 4,3 miliona maraka, do serije tekstova o saradnji Vlade i Slavena Ristića u trgovini oduzetim oružjem, lova ministra Lukača u Africi do dolaska prijatelja iz Namibije u posjeti Dodiku i otkrivanja da je RTZ Bratunac dobio 1999. pokretnu bolnicu više JNA iz kasarne u Dužima. Žao mi je što se povlači „investitor“ Ristić iz Srpske, ali se nadam da nećemo ostati bez „despota“ i drugih projekata.

Nakon pobjede i pritiska da Vlada odustane od nabavke helikoptera, ovo je novi veliki uspjeh koji pokazuje da je vlast ranjiva i primorana na povlačenjem, i da smo na odličnom putu da napravimo preokret. Uskoro video kolumna.