Veličanstveni

England go home! Zvezda je sinoć deklasirala vicešampiona Evrope, veliki Liverpul, i još jednom pokazala da se sa genijalnim trenerom Milojevićem vraća na stare staze uspjeha. Sve je bilo odlično i prošlo bez ijednog incidenta, od atmosfere, igre, golova, rezultata do navijanja i koreografije delija.

Lično osjećam veliko zadovoljstvo svaki put kada pobijedimo Engleze, a Nijemac Jirgen Klop, trener Liverpula, pokazao je da je pravi i velik gospodin. Prvo je izostavio Šaćirija i nije ga doveo u Beograd, a potom na Marakanu izašao i vodio svoj tim sa „Natalijom ramondom“ kako bi odao priznanje više od milion Srba poginulih u Prvom svjetskom ratu. Osim što su disciplinovani, pedantni i uporni, Nijemci znaju pokazati sjajne manire, i Englezi će mnogo toga sigurno da nauče od Jirgena Klopa.

   Zvezda je mnogo više od sportskog kluba, ona je jedna od institucija našeg naroda. Kao feniks se digla iz pepela, i nadam se da će to biti i početak naše obnove. Poseban pozdrav svakako treba uputiti našoj braći iz Knina, koji su nažalost raseljeni širom svijeta, ali bez njihovih Borjana i Degeneka teško bi Zvezda postizala ovakve uspjehe.

 

Nebojša Vukanović