Veče bez priganica

Nesta priganica i sira iz mijeha, nesta gostiju i turista u Lukinom „Zimzogradu“. Luka je sinoć upregao sve snage, sazvao hitan partijski sastanak i naredio partijskim drugovima okupljanje pod Platanima kako bi nakon početnog fijaska bar malo popravio utisak, i okupio bar dvadesetak ljudi na Trgu slobode. Vrijedne Hercegovke su pržile priganice kako bi mirisom đakonija i domaćih hercegovačkih specijaliteta privukle goste.

   

Izgleda da su sinoć potrošene sve zalihe brašna, ulja i sira iz Lukinog Agrarnog fonda, pa je večeras u Zimzogradu ponovo bila pusta veče bez prigranica i sira iz mješine. Već oko 18 časova kućice su bile zatvorene, a Ulica Jovana Dučića pusta.. Nažalost niko od dvorskih portala nije izvjestio sa večeri bez priganica u Zimzogradu, pa sam morao prenijeti djelić atmosfere čitaocima.

Izgleda da nema turizma bez priganica, koje su postale pravi hit i osnova trebinjskog zimskog turizma, sudeći bar po hvalospjevima i izvještavanju lokalnih dvorskih portala.  Nadati se da će Luka i njegov Agrarni fond do nove godine i Božića prikupiti dovoljne količine brašna, ulja i šećera kako bi uz čuveni „Bla blabend“ napravili nezaboravnu atmosferu, namamili i zadržali goste i turiste iz Bileće, Ljubinja i okolnih gradova.

 

Nebojša Vukanović