Vaskrsnuće gejzira

Poslije punih 6 godina provedenih u mračnom podrum, vaskrsao je „gejzir“ Luke Petrovića i HET-a na rijeci Trebišnjici i jazu kod bazena u Bregovima. Dvorski mediji su objavili radosnu vijest o „obnovi“ vodopada i „gejzira“, hvaleći rukovodstvo i radnike HET-a na velikom poduhvatu.

 

Da podsjetim, prije 6 godina Luka i HET uložili su 30 000 maraka u postavljanje cijevi i električne pumpe koja baca mlaz vode u vazduh, ali ga je prvi veći vodostaj Trebišnjice odnio u Popovo polje, a radnici su skalameriju danima sakupljali po koritu Trebišnjice. Vjerujem da je sada Luka uložio bar duplo više novaca kako bi objekat izdržao bar jednu zimu i visok vodostaj do Božića.

Još prije 6 godina Luka je obećavao meni u kameru BN televizije da će HET uskoro obnoviti čuveni „gejzir“ ali se na to čekalo godinma, a niko ne zna kakva je svrha skalamerije, osim da se izvlače novci na namještenim tenderima i besmislenim projektima.

Drago mi je da udvorice i dvorski mediji aludiraju na mene u svom pisanju i očekuju da ću podsjeti na stare prevare i podvale, zahvaljujući arhivi koju sam sačuvao. Nek dobro naoštre pera jer ću tek početi da pišem zanimljivosti o Luki, HET-u, projektima i izvlačenju novaca…

 

        Nebojša Vukanović