Васкрснуће гејзира

Послије пуних 6 година проведених у мрачном подрум, васкрсао је „гејзир“ Луке Петровића и ХЕТ-а на ријеци Требишњици и јазу код базена у Бреговима. Дворски медији су објавили радосну вијест о „обнови“ водопада и „гејзира“, хвалећи руководство и раднике ХЕТ-а на великом подухвату.

 

Да подсјетим, прије 6 година Лука и ХЕТ уложили су 30 000 марака у постављање цијеви и електричне пумпе која баца млаз воде у ваздух, али га је први већи водостај Требишњице однио у Попово поље, а радници су скаламерију данима сакупљали по кориту Требишњице. Вјерујем да је сада Лука уложио бар дупло више новаца како би објекат издржао бар једну зиму и висок водостај до Божића.

Још прије 6 година Лука је обећавао мени у камеру БН телевизије да ће ХЕТ ускоро обновити чувени „гејзир“ али се на то чекало годинма, а нико не зна каква је сврха скаламерије, осим да се извлаче новци на намјештеним тендерима и бесмисленим пројектима.

Драго ми је да удворице и дворски медији алудирају на мене у свом писању и очекују да ћу подсјети на старе преваре и подвале, захваљујући архиви коју сам сачувао. Нек добро наоштре пера јер ћу тек почети да пишем занимљивости о Луки, ХЕТ-у, пројектима и извлачењу новаца…

 

        Небојша Вукановић