Вандали уклонили свијеће и Давидове фотографије?

У току ноћи за сада непознате особе уклониле су испред споменика Јовану Дучићу фотографије покојног Давида Драгичевића и и свијеће поредане у облику срца, које су остављене синоћ након мирног скупа подршке породици Драгичевић у борби за истином и правдом, који је одржан испред Дучићевог споменика на уласку у Градски парк. Поставља се логично питање коме сметају фоотграфије трагично настрадалог младића и неколико свијећа, па су оне током ноћи експресно уклоњене!?         

Само болесном уму може сметати запаљена свијећа и фотографија убијеног младића, и овај вандалски чин је за сваку осуду. Градске власти су недавно поставиле камере и видео надзор у Дучићевом парку, и уколико полиција и надлежне желе, лако могу вратити и погледати снимке и тако утврдити ко је то урадио.

У Требињу се синоћ окупило неколико стотина грађана који су на овај начин жељели да дају свој допринос праведној борби породице Драгичевић и откривање злочинаца који су претукли и убили младића. Болесни умови и режимски ботови у свему тобоже виде нападе на Републику Српску, и умјесто било каквог одговора све њих само треба упитати како би се понашали и шта би радили да је неко, не дај Боже, звјерски мучио и на смрт претукао и бацио у канализацију њихово дијете, а потом га мртвог додатно понизили лажно га оптужујући да је лопов, криминалац, наркоман? Да ли би они тражили правду за своје дијете, кажњавање убица и помоћ суграђана, или би у смрти свог дјетета видјели завјеру свјетских моћника?

 

Небојша Вукановић