palpal

Valjda vile pronosaju bazen

Prije tačno godinu dana, u februaru 2019. godine, vjetar je oduvao zatvoreni bazen u Trebinju i pričinio višemilionsku štetu, a prava je sreća pa je konstrukcija odletila u ranim jutarnjim časovima, kada nikog nije bilo na ulici, pa srećom niko nije nastradao niti bio povrijeđen, jer su ostaci bazena letjeli stotine metara unaokolo. Naravno, u zarobljenoj Zemlji čuda niko nije odgovarao za propuste, ugrožavanje bezbjednosti i veliku štetu niti je utvrđeno ko je krivac.

Umjesto da Lukini stručnjaci i širokobriješki đaci nešto nauče na svojim skupim greškama, koje naravno neće platiti oni nego narod, oni nastavljaju po starom. U isto vrijeme kada je vjetar odnio konstrukciju bazena stručnjaci su ponovo počeli radove, uoči velike oluje i nevremena koje će biti noćas i narednih dana!? Što je najgore nadzor i dalje radi osoba sa teškom dijagnozom i duševnim poremećajima, čije ime neću da pominjem ali u HET-u znaju o kome se radi, kako bi moćnici sa njim lakše manipulisali, potpisivali situacije i skinuli svaku odgovornost.

Bože im oprosti, ne znaju šta rade. Valjda ovog puta nas i bazen vile pronosaju, prođemo bez žrtava i konstrukcije u Trebišnjici, ali preživimo poharu i vladavinu najluđih i najgorih. Svega smo se nagledali u burnoj prošlosti ali ovakvih neodgovornih ludaka i šizogenih struktura nikada do sada nije bilo. Valjda preteknemo i njih!

 

Nebojša Vukanović