palpal

Valjanje u sopstvenom blatu

rtrs.jpeg

Valjanje u sopstvenom blatu

Ko drugom jamu kopa sam u nju upadne. Ova poslovica se potvrdila i na primjeru otuđenog Javnog servisa Republike Srpske koje je tokom petomjesečne prljave kampanje na mene prosulo tone smeća bez ikakvih dokaza i prilike za odbranu, valjajući me u blatu i izmišljajući najmonstruoznije optužbe kako bi se skrenula pažnja sa činjenica koje pokazuju kako je Milorad Dodik prao novac i sagradio zgradu Grand trejd u Banjaluci. Vrlo brzo tzv „RTRS“ je upao u sopstveno blato i razotkrilo se šta se sve dešavalo iza kulisa, i kako su urednici naručivali izjave, optužbe i lažno konstruisali afere.

Imajući u vidu da je urednik Informativnog programa Siniša Mihailović nedavno imao veće zdravstvene probleme i da je vrlo moguće da nije ni napisao saopštenje koje je objavljeno na sajtu RTRS-a, želeć mui brz oporavak neću da mu odgovorim kako je zaslužio da ga ne bih uzbuđivao i pogoršavao zdravstveno stanje. Iskreno se nadam da će glavni i odgovorni urednik RTRS-a Siniša Mihailović, teniser i zavodnik Draško Milinović, Nada Veletić i ostala ekipa koja je najodgovornija za okupaciju i urušavanje Javnog servisa Republike Srpske uskoro biti uklonjena sa malih ekrana, i da će prestati da isijava mržnju, laži i spinove kojima se kontaminira javni prostor i uzrokuje nasilje.

Ostajem pri ranijem stavu da ne želim komentarisati i odgovarati na lažne optužbe, konstrukcije i prijave koje su protiv mene podnosili Galijašević i ostale režimske sinekure, ali da postoji samo jedan dokaz da sam uradio bilo šta nezakonito sigurno je da režim prema meni ne bi imao nimalo milosti i da bih davno bio ućutkan i stavljen iza rešetaka. To potvrđuje urota i desetak sudskih procesa za navodne duševne bolovi koji se protiv mene godinama vode sa ciljem da se iscrpim montiranim sudskim procesima i popustim pred lažnim optužbama.

Istina i pravda su nekad spore, ali su dostižne, i vrijeme će pokazati da je ISTINA sve što sam govorio u vezi gradnje zgrade Grand trejd u Banjaluci. Prije više od godinu dana u više navarta sam javno pitao Milorada Dodika da li stoji iza granje zgrade u kojoj se nalazi sjedište M:TEL-a u Banjaluci, a njegovo uporno i glasno ćutanje govori više od 1000 riječi. Još jednom želim da istaknem da je kum Mile Radišić samo paravan, i da je Dodik najveću suvlasnik Grand trejda u čiju je izgradnju uložio 15 miliona maraka, između ostalog primitivnim pranjem novca preko Ljube Ćubića i firme „Niskogradnja“ koja je od Radišića kupila 3 dunuma zemlje u banjalučkom naselju Obilićevo za nevjerovatnih 5,5 miliona maraka, ili 1 800 maraka po M2 zemljišta bez građevinske dozvole, što je gotovo kao cijena stana u ovom naselju. Iako je zemljište platio skuplje nego da je na Menhetnu ili Tokiju, Ćubić na njemu ništa nije sagradio, a grad Banjaluka vodi sudski spor jer Radišić nije ispunio obaveze iz Ugovora na koje se obavezao prilikom kupovine zemljišta od grada Banjaluke. Inače Radišić je sporna 3 dunuma zemlje platio svega 100 000 maraka, a potom ih fiktivno preprodao Niskogradnji i Ćubiću kako bi se oprao Dodikov novac neophodan za završetak zgrade Grand trejd.

Zbog sjedišta M:TEL i posla vijeka Dodik je čak mijenjao Zakone u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji su kasnije osporeni i stavljeni van snage Odlukama Ustavnog suda Republike Srpske, te vršio nasilje nad porodicom Željka Vulića koji nedužan odgovara jer se suprostavio otimanju svoje imovine kako bi kumovi zaokružili parcelu.

Zgrada Grand trejda je najbolji primjer saradnje i specijalnih veza Srbije i Republike Srpske jer višestruki kumovi, Mile Radišić i Mile Dodik, svakog mjeseca na ime zakupa uzmu od M:TEL-a i Telekoma Srbije 400 000 maraka. Ubjeđen sam da će vrlo brzo doći vrijeme da se ova velika afera do kraja rasvijetli, i da se Republika Srpske obešteti zbog spornih polova u ovom, ali i mnogim drugim slučajevima.

Nebojša Vukanović