Узалуд вам труд свирачи

Вијест за рубрику вјеровали или не, али нажалост и то се дешава. Синоћ је у требињском Зимзокраду одржан концерт без публике, коме није присуствовала апсолутно ниједна особа! Овакав куриозитет се тешко још негдје може видјети и доживјети, а проблем свакако није у музичарима и њиховој свирци, већ у несретним организаторима. Зато и нећемо помињати име бенда и правити му непотребно негативну рекламу, јер су се музичари трудили и поштено урадили свој дио посла али узалуд, гостију и слушалаца није било.                              

Тужне слике, да тужније не могу бити, говоре о још једном пропалом и сулудом Лукином пројекту, непотребном бацању буџетских пара и исцрпљивању локалних привредника, који су  лани и ове године уцијењени и приморани да изнајмљују дрвене кућице. Ако неко из Гиниса види наступ без публике у Требињу, можда по куриозитету уђемо и у Гинисову књигу рекорда, и тако ипак направимо рекламу и обогатимо туристичку понуду.

Узалуд Вам труд свирачи! Публике нема, са или без приганица, којима су Лука и градске власти протеклих ноћи  мамиле посјетиоце. Али зато није узалудан „труд“ организатора, градске управе и градоначелника Лакија Лучиана Петровића, који ће и овогодишњу манифестацију и“Зимзокрад“ искористити за јефтине манипулације, прање новца и пребацивање пара у Црне фондове СНСД-а за предстојеће изборе.

Иако им упорно годинама понављам да Требиње не може за новогодишње празнике конкурисати великим туристичким центрима у приморју, и да би евентуално једино требало нешто организавати 13-ог јануара, за дочек нове године по Јулијанском календару, или како се у народу још зову српске и православне нове године, када у Будви, Херцег Новом и Дубровнику нема већих јавних догађа. Тада би једино током зиме наступ неког популарног музичара могао бити успјешан и привући госте из околних градова.

Прошле године је СНСД-ова тзв. „НВО Напредна Херецговина“ добила велике донације од јавних електро-енергетских предузећа и опрала више од 100 000 марака организујући „Зимзокрад“, „Сјеме на вријеме“ и друге Лукине манифестације, али су ове године након мог писања склоњени у страну. Организацију пропалог „Зимзокрада“ преузели су Градска управа и Туристичка организација града Требиња, али је фијаско исувише скромна ријеч за пропали пројекат и подухват. Нажалост нико од дворских портала није написао ријеч нити обавјестио јавност о пропалој манифестацији, јер је циљ Лукиних дворских портала да дезинформишу, обмањују и збуњују Требињце.

Што се грбо роди вријеме не исправи, а тужне слике празног платоа баште Григоријевог Хотела Платани, су слика несретне локалне власти. Све што Лука дотакне претвори се у прах и пепео, а пропали „Зимзокрад“ само је један у низу његових пропалих пројеката.

 

Небојша Вукановић