palpal

Uzalud vam trud svirači

Vijest za rubriku vjerovali ili ne, ali nažalost i to se dešava. Sinoć je u trebinjskom Zimzokradu održan koncert bez publike, kome nije prisustvovala apsolutno nijedna osoba! Ovakav kuriozitet se teško još negdje može vidjeti i doživjeti, a problem svakako nije u muzičarima i njihovoj svirci, već u nesretnim organizatorima. Zato i nećemo pominjati ime benda i praviti mu nepotrebno negativnu reklamu, jer su se muzičari trudili i pošteno uradili svoj dio posla ali uzalud, gostiju i slušalaca nije bilo.                              

Tužne slike, da tužnije ne mogu biti, govore o još jednom propalom i suludom Lukinom projektu, nepotrebnom bacanju budžetskih para i iscrpljivanju lokalnih privrednika, koji su  lani i ove godine ucijenjeni i primorani da iznajmljuju drvene kućice. Ako neko iz Ginisa vidi nastup bez publike u Trebinju, možda po kuriozitetu uđemo i u Ginisovu knjigu rekorda, i tako ipak napravimo reklamu i obogatimo turističku ponudu.

Uzalud Vam trud svirači! Publike nema, sa ili bez priganica, kojima su Luka i gradske vlasti proteklih noći  mamile posjetioce. Ali zato nije uzaludan „trud“ organizatora, gradske uprave i gradonačelnika Lakija Lučiana Petrovića, koji će i ovogodišnju manifestaciju i“Zimzokrad“ iskoristiti za jeftine manipulacije, pranje novca i prebacivanje para u Crne fondove SNSD-a za predstojeće izbore.

Iako im uporno godinama ponavljam da Trebinje ne može za novogodišnje praznike konkurisati velikim turističkim centrima u primorju, i da bi eventualno jedino trebalo nešto organizavati 13-og januara, za doček nove godine po Julijanskom kalendaru, ili kako se u narodu još zovu srpske i pravoslavne nove godine, kada u Budvi, Herceg Novom i Dubrovniku nema većih javnih događa. Tada bi jedino tokom zime nastup nekog popularnog muzičara mogao biti uspješan i privući goste iz okolnih gradova.

Prošle godine je SNSD-ova tzv. „NVO Napredna Herecgovina“ dobila velike donacije od javnih elektro-energetskih preduzeća i oprala više od 100 000 maraka organizujući „Zimzokrad“, „Sjeme na vrijeme“ i druge Lukine manifestacije, ali su ove godine nakon mog pisanja sklonjeni u stranu. Organizaciju propalog „Zimzokrada“ preuzeli su Gradska uprava i Turistička organizacija grada Trebinja, ali je fijasko isuviše skromna riječ za propali projekat i poduhvat. Nažalost niko od dvorskih portala nije napisao riječ niti obavjestio javnost o propaloj manifestaciji, jer je cilj Lukinih dvorskih portala da dezinformišu, obmanjuju i zbunjuju Trebinjce.

Što se grbo rodi vrijeme ne ispravi, a tužne slike praznog platoa bašte Grigorijevog Hotela Platani, su slika nesretne lokalne vlasti. Sve što Luka dotakne pretvori se u prah i pepeo, a propali „Zimzokrad“ samo je jedan u nizu njegovih propalih projekata.

 

Nebojša Vukanović