Uvrede i prijetnje tzv „Čast otadžbine“ iz Beograda

Cast otadzbine.jpg

Uvrede i prijetnje tzv „Čast otadžbine“ iz Beograda

Na našu adresu stiglo je reagovanje članova NVO „Čast otadžbine“ iz Beograda na naš tekst „Bruka i sramota otadžbine“ koje prenosimo u cjelosti, te Saopštenje koje je tzv „Čast otadžbine“ objavila u Večernjim novostima i drugim medijima u Srbiji i Republici Srpskoj, i koji takođe prenosimo u cjelosti.

Vukanoviću,

Ovo pismo je lične prirode i pišem ga u svoje ime!
Morao sam da vam odgovorim na vaše sramno pismo i blaćenje generala Rodoljuba Anđića.
Ne mogu da vam dozvolim da tako beskrupulozno pišete laži o čoveku koji je simbol časti i poštenja a koji živi i više nego skromno.
Srbi su kroz istoriju uvek imali velikane:
Naučnike,književnika,vojskovođe,mislioce a u prošlom i ovom veku vrhunske sportiste.
Privilegije je i ponos nositi prezime ili biti prijatelj nekoga kao što je general Rodoljub Anđić !
Nažalost istorija je pokazala a i danas pokazuje da je bilo i da još uvek ima otpadnika roda svojega.
Šta reći o vašem“liku i delu“?
Tako mlad čovek a već ste se svrstali u red najvećih ološa i veleizdajnika i plaćenika protiv svega što je časno i Srpsko.
Vi ste nešto najgore što je moglo od Vukanoviću da se iznedrila!!!

Reč gnjida vam najviše odgovara i zato vam toplo preporučujem da promenite prezime u Gnjidanović.
Doneo sam odluku da vas odmah kaznim javno u sred Trebinja kao što se nekad branila čast familije,ali sam to odložio jer nema potrebe za žurkom.
Zašto Vukanoviću?
Zato što ste vi najveća kazna sami za sebe,za svoju porodicu i rodbinu.
Želim vam dug život jer samo vi znate kakav ste bednik i kako je živeti u paranoji !
Zoran Anđić
Beograd

———————————————————————————————————————————-

Samo vi radite svoj posao!

Učeni da tokom Velikog posta uvijek zastanemo i sjetimo se savjeta: “Uvijek se radujte, neprestano se molite, za sve blagodarite“, tako se i mi radujemo onome što je nespojivo sa zdravim razumom.

– Znamo da vam ne smeta što su nam odsjecali glave i sa njima igrali lopte.
– Znamo da vam ne smeta što su nam silovali majke, sestre, kćerke.
– Znamo da vam ne smeta što su ubijali ljude svoje nacionalnosti i zato optuživali nas.
– Znamo da vam ne smeta što su nas osudili 1500. godina robije bez pribavljanja niti jednog validnog dokaza, da niti jednog.
– Znamo da vam ne smeta što su gotovo sve viđenije Srbe osudili za nešto, sa tendecijom da nastave sa istom praksom.
– Znamo da vam ne smeta što Dejtonski sporazum mijenjaju kako im pada na pamet.
– Znamo da vam ne smeta što obavezujuće presude Međunarodnog Suda za ljudska prava u Sarajevu nemaju apsolutno nikakvu snagu ni težinu, za razliku od cijelog civilizovanog svijeta.
– Znamo da vam ne smeta što ste državnoj zajednici dva entiteta RS i Federaciji BiH ustavne nadležnosti promijenili 70 puta.
– Znamo da vam ne smeta što dopisuju međunarodni ugovor i instrumente za njegovu protivpravnu revizuju mimo bilo kakvih pravila.
– Znamo da vam ne smeta da bilo šta uradite za novce.
– Znamo da vam ne smeta ostaviti prošlost daleko iza nas i tako se odreći najsvjetlijeg dijela naše istorije.
– Znamo da vam ne smeta što u neustavnom Sudu određujete koga će nelegalne sudije od Srba dovesti pred Sud nepravde.
– Znamo da vam ne smeta što među vama ima lažova, dezertera, falsifikatora, homoseksualaca, kurvi i profitera.

Gotovo smo sigurni da znate da su vaši prvaci dali pozamašne pare Bakirovim kadijama, kako bi došli u poziciju da budu na slobodi. Pa tako kada neko od njih nešto zatraži oni to čim prije urade kako ne bi davali još para. Da li su se ikada zapitali šta će oni koji se nisu bavili profiterstvom za vrijeme rata? Da li je to razlog što su vama Sud i Tužilaštvo prihvatljivi? Imate li dovoljno novca da potkupite sve u Alijinom Kalifatu? Da li je vaša dokumentovana seksualna nazadnost razlog da prodate dulume zemlje za koje su davali živote najveći sinovi našeg naroda? Gotovo je neshvatljivo da za mizernu Soroševu sitninu pišete neistine za oficire koji predstavljaju nasljednike Vojvode Mišića. Te veličine su bile i sada predstavljaju svjetlost u tmini nečastivog. Nesretnom plaćeniku iz Trebinja oprosti Bože, a da li će narod – vidjećemo. Naravno, kada je neko nedorastao u kraju kršnih gorštaka mi možemo samo prepostaviti kakav kompleks se odnjegovao. Nijedna stvar nije slučajna na kugli zemaljskoj, pa ni Vi, jer Vi postojite kao bi pravoslavni vjernici razumjeli poruku „Čovjekoljublje bez čovjekougodništva“.

Gotovo je nemoguće, ali mi ćemo hvala Bogu da se pomolimo i oprostimo Vam sve ovo jer smo ponosni što nismo dio Vas i vaših mjerila vrijednosti. Znate li da ste skrenuli sa Hristova puta, jer Republika Srpska je Božije djelo koja je nastalo protiv volje svih bezbožnika ovoga svijeta? Trebali bi da znate da svakodnevno djelovanje protiv institucija voljene nam Republike, nije djelovanje protiv nekoga kako to Vi želite da predstavite, već suicid tj. jeres. Zato želimo da Vam na kraju naše molitve kažemo koje je najvažnije pravilo Velikog posta – pamtiti zbog čega postoji taj period.

Veliki post je – vrijeme usredsređenog očekivanja Svjetlog Hristovog Vaskrsenja. Očekivanja djelatnog: zajedno sa Gospodom mi se trudimo da prođemo četrdeset dana posta, zajedno sa Gospodom ćemo prići Lazarevoj grobnici, zajedno sa Gospodom ćemo ući u Jerusalim, slušaćemo Ga u hramu, pričestićemo se zajedno sa Apostolima na Njegovoj Tajnoj Večeri, proći ćemo za Njim Krsnim putem, sa Majkom Božijom i najvoljenijim Hristovim apostolom Jovanom ćemo tugovati na Golgoti… Konačno, zajedno sa mironosicama ćemo prići otvorenom Grobu i ponovo i ponovo doživljavati radost: Njega ovdje nema. Republika Srpska će dočekati Hristovo Voskreseće!

Zato Vi samo radite svoj posao, radili su ga i prije Vas nad mnogim jamama. Ako niste shvatili pitajte đeda iz Prebilovaca kakva je rabota u pitanju. Mi se radujemo što smo u koloni starca Vukašina, bez imalo gordo

Odbor Osnivača Udruženja „ČAST OTADžBINE“