palpal

Uvrede i prijetnje Rajka Milića, vlasnika Plants globala

Plants global inc.jpg

Uvrede i prijetnje Rajka Milića, vlasnika Plants globala

Na našu adresu stiglo je pismo, cijeli esej Rajka Milića, vlasnika kompanije „Plants global inc“ kao reakcija na naš tekst o poslovanju firmi „Agroherc“ i „Plants global“ sa propalom Fabrikom valjanih cijevi UNIS Derventa. Zanimljivo da kontraverzni Rajko Milić nijednom riječju ne demantuje ono što smo napisali već čak potvrđuje da su naše informacije tačne i istinite, te tvrdi da su njegove namjere iskrene i da tobože ne želi da zaradi novac već da spase od propasti i stečaja Fabriku valjanih cijevi iz Dervente i Pavlović banku.

Milićev opširni esej, koji prenosimo u cjelosti bez bilo kakvih intervencija i izmjena, obiluje niskim uvredama, prijetnjama te pozivom na dvoboj i fizički obračun. Milićev gnjev i bijes samo potvrđuje da smo tekstom pogodili metu u samo središte, te da će nastavak priče o vezama „Plants globala inc“ sa Pavlović bankom i pokušajima preuzimanja vlasništva nad bankom od Slobodana Pavlovića, potpuno demistifikovati zakulisane radnje i poslovanje firme koja sa samo jednim zaposlenim radnikom ima godišnji promet od 9 000 000 maraka.

Žao nam je što Rajki zbog našeg teksta odustaje od gradnje aerodroma i drugih velikih investicija u Trebinju, a baš sam se bio ponadao da će njegov prijatelj umjesto na Krf, cesnom napokon sletiti na Zubce. Očito sam jako uticajan dok jedan tekst razbija velike planove i milionske investicije, te čak uništava jednu domaću banku. Sa nestrpljenjem čekamo novu Tužbu i liječenje duševnih bolova tajkuna Rajka Milića i njegovijh najboljih advokata iz Zvornika, koje navodi u pismu i koji treba da naplate svu odštetu kako bi me bolje ganjali. I Rajka da znaš, ne samo stan, već ću založiti i rizikovati sve što imam sve dok ne razbijem i srušim Vas, nakaradni sistem i razbojnike koji su opljačkali i uništili sve pred sobom pretvarajući narod u sirotinju a lijepu zemlju u pustinju.

PISMO RAJKA MILIĆA UPUĆENO NEBOJŠI VUKANOVIĆU

„Oče, oprosti im, ne znaju šta čine.“
Nebojša Vukanoviću!

Vi se nećete ljutiti – poznajete sebe (to poznavanje,istina, nije u duhu Gnothi seauton) – što Vas ne oslovljavam sa gospodine. Nema smisla podražavati praznu etikeciju i nekoga oslovljavati rečju gospodin, kada sadržaj ne prati etimološko određenje, koje, prema nekim misliocima, znači da čovek koga oslovljavaju tako („gospodine“) živi po zakonima božijim – između ostalog i NE LAŽE.
Nije moja namera da na Vaš lažljivi prikaz odgovorim rečima uvređenog čoveka, koji ne vlada sobom, pa zato koristi jaku reč LAŽ. Eufemizam NEISTINA ne bi mnogo pomogao – istina je da se radi o LAŽI i „Plants global inc“ su ostvarivale veliku dobit izvlačeći, dok je UNIS Derventa tonula u minus jer nije mogla pokriti troškove poslovanja. Milionski iznosi iz UNIS Fabrike cijevi Derventa uplaćivani su i na račun firme „Plans global“ otvoren u Švajcarskoj Ne pišite u žurbi, molim! Neka Vaše delo bude savršeno, digitalno, tipografno. Ne može PLANS – sasvim je drugo značenje. PLANT, na engleskom znači BILJKA (imamo više uspešno završenih projekata u zemljoradnji), a, znači i POSTROJENJE (i u ovoj oblasti imamo više uspešno izvedenih projekata).
Ne znam kakvo je poreklo Vaše pobude da me provlačite kroz BLATO POHLEPE, pri čemu je pobuda pomaganja da se preduzeće „Unis“ pokrene, sa poslovne tačke gledišta, i svake druge tačke gledišta, najplemenitija moguća. Da li sam pobočna šteta besmisleno prljave borbe koja se odvija u okvirima mesnog političkog miljea?
Naše preduzeće PGI nema nikakvu povezanost sa delatnostima preduzeća „Unis“, Derventa, osim po poslu nabavke toplo valjane trake, privremeno uvezene u BiH, aktivnog oplemenjivanja radi, u svrhu izvoza, pri čemu je osnovno, duhovno polazište, dozvolite da ponovim, bila ideja pomoći da se tadašnjih 340 radnika zaposli, da se pokrene proizvodnja i da zaposleni počnu da primaju platu. Odakle potiče Vaše nadahnuće za misaoni konstrukt o nekoj drugoj povezanosti preduzeća PGI i preduzeća „Unis“, molim? PGI se nije bavio, niti se sada bavi, time šta je „Unis“ nekada radio ili šta radi sada – svako neka nosi svoj krst/breme svoje karme, ako je ovakav opis prihvatljiviji neoliberalnoj („multi-kulti“) školi mišljenja. Jasno je da smo se izložili velikom poslovnom riziku, no, status privremenog uvoza limova nam je davao izvesnu sigurnost da uloženi novac neće propasti. Imajući u vidu prazan govor i razgrađujuće dejstvo praznog, samo sukobima i rušenju sklonog, diskursa dežurnih raščlanitelja svakodnevnice, među kojima, prema navodima nezavisnih posmatrača prilika u Srpskoj, Vi zauzimate istaknuto mesto, nisam više siguran da ćemo povratiti uloženi novac.
Da je naše „Unis“ pregnuće imalo dobročinstvenu pobuđenost, da ste dobronamerni, mogli ste to da zaključite i na osnovu našeg uspešno završenog projekta
STAMBENO POSLOVNI KOMPLEKS „AGROKOP“, u Trebinju.
U pisanju naručenog članka OSUDE i PRESUDE, zanemarili ste osnovno pravno načelo Audiatur et altera pars. Da ne pominjemo nužno dostojanstvo i privrženost istinitom prikazivanju onoga koji bi hteo da bude javni mislilac i da se bavi javnim dobrom. Svaki, od roditelja, lepo vaspitani poslenik javne reči u obdelavanju misaone građe teme kojom se bavi bi pitao i drugu stranu da pošalje svoje viđenje teme o kojoj piše. Vi poznajete direktora Zekića i da ste imali časnu nameru nepristrasne obrade teme mogli ste da ga pozovete i da dobijete njegovo viđenje.

Ono u čemu ste, razgraditeljski, uspeli, posle Vašeg tekstopisnog psihičkog napada, i izostanka ikakve odbrane iz glasa javnosti Srpske, jeste moje odluka da se više ne bavim nikakvim poslovima u Trebinju, što je, moguće, šteta za Trebinje, jer smo bili veoma blizu da uđemo u posao sa nekim strancima, gde je i stara ideja izgradnje aerodroma bila u ozbiljnom razmatranju.
„Bog će da pomogne, ako bude imao kome“ – patrijarh Pavle.

BANKA – Ovo je, u istom tekstu, još jedno Vaše nasrnuće na ideju međusobnog pomaganja. Ako su dve banke u Srpskoj propale, želite li da i treća propadne, molim? Umesto da pohvalite nekog ko je spreman da pomogne, Vi „lovite veštice“, opet, po nečijem nalogu, pretpostavljaju upućeni poznavaoci prilika u Srpskoj. Ako svetla strana postojanja prevlada, banka će biti spašena. Ako prevlada tamna strana – „što gore to bolje“ – banka će propasti. Da li biste to želeli i da li biste, tada, bili srećni što će zaposleni u banci ostati bez posla, što će neki deponenti ostati bez novca, što će finansijski sistem doživeti kolaps…? Kolika i kakva je Vaša radost u ovom, mogućem, scenariju, molim? Ima li tu čiste pameti? Vi ćete i dalje lupkati po svojoj tastaturi, bez želje da se suočite sa svojim uništavajućim delovanjem i bez saosećanja za ljude koji ostaju bez posla, u svojoj samoumišljenosti da ste Vi glas javnosti, glas istine… glas čega? Svaka banka počiva na metafizičkoj ciglici koja se zove POVERENJE. Ovakva vaša piskaranja i onako krhku građevinu poverenja ruše u temelju – možete li da se suočite sa ovakvom posledicom Vašeg izmaštovanog, „uzvišenog“ razotkrivenja nepočinstava preduzeća PGI? Verujete li Vi u to što posredujete čitaocima ili je to hladan, proračunati odnos plaćenog uma prema nalogu nalogodavca?

Vrlo rado bih upoznao Vaše roditelje…

Polazeći od pretpostavke da u strukturi Vaše ličnosti (ipak ste Vi monada, u izvornom smislu reči, božanska iskra, koju sanskritska avidya sprečava da pravilno posmatra i doživljava svet oko sebe – „lepota je u posmatračevom oku“ ) postoji područje koje rezonanto odgovara na antički sklad istinitog, dobrog i lepog, predlažem da se upoznate sa pravom pobudom za pokretanje preduzeća «Unis», koja je u naznačenju niže navedena.

U stara vremena, vitezovi su čast branili u dvoboju. Ovo je malo šaljivo, iz dečije optike sveta čistih pojmova, bez «sivih zona» odraslih, ali može, po Vašem izboru, da bude i stvarno – ukoliko Vašem egu izlazak iz virtuelnog sveta tastaturnog junačenja i silazak u realan svet fizičkog pesničenja odgovara, stojim Vam i na taj način na raspolaganju. U ovom slučaju, budući da ste u naponu snage, a meni je 66 godina, dobijate, svakako, lepu početnu prednost.

Najljubaznije molim da uklonite sporne, lažne redove u Vašem tekstu objavljenom na portalu RTVBN, koji se tiču našeg preduzeća PGI, istovremeno ispisujući i redove izvinjenja zbog toga što ste, koristeći laž, tako pisali. Rok: 3 dana od 3. jula 2017. god.
U protivnom, imaćete priliku da svoje tvrdnje dokažete na sudu.

Iz ugla posmatranja čoveka u mom uzrastu, a, malo i sub specie aeternitatis, mogu da Vam poželim preumljenje i hrabri iskorak na stazu blagorodnosti i smirenoumlja – pokušajte da živite na način da budete od koristi čovečanstvu. Kada ustanete ujutru, pogledajte se u ogledalo, samoposmatrajući, zapitajte se šta ste do sada dobro uradili sebi, svojim bližnjima, svojim sugrađanima…Ako bi Vam na polzu bilo, sa Vašim dopuštenjem, poslao bih Vam prikaze ostvarenih projekata našeg preduzeća koji su imali kao svoje duhovno polazište, upravo to, neskromno je, ali je tako – dobročinstvo.
Vašeg uvođenja u metafizički pogled na svet radi (Credo quia absurdum est), dozvolite podsećanje na ono što je Platon rekao kada su ga pitali šta će ostati kada svet bude rastvoren, kada nestane (Indusi bi rekli Manvantara ciklus). Odgovor je bio DOBROTA.

Rajko Milić, po Vašem uvidu, ili uvidu Vašeg nalogodavca, POHLEPNI.

u vezi teksta objavljenog na el. portalu RTVBN u vestima od 26.06.2017. godine pod naslovom „SIPA predala krivične prijave“ moguće je preduzeti sledeće aktivnosti:

1.) Po Zakonu o javnom informisanju ( odredbe članova 83-97) gl. i odg. uredniku RTVBN može se podneti zahtev za ispravku informacije. Ukoliko javno glasilo ne objavi ispravku, može se podneti tužba nadležnom sudu radi objavljivanja ispravke.
U prilogu Zakon o javnom ihformisanju u kojem su bitne odredbe o rokovima za zahtev, ispravu i tužbu.

2.) Po Zakonu o zaštiti od klevete, protiv lica koje je iznelo neistinite navode može se pokrenuti postupak za naknadu štete ( uključujući i privremene ili stalne mere zabrane daljeg prenošenja neistinitih informacija)
Rok za podnošenje tužbe je tri meseca /subjektivni/, odnosno godinu dana /objektivni/.

U prilogu Zakon o zaštiti od klevete, sa sudskom praksom iz odluke VSS.

imao je svoju stranku Pokret za Trebinje ali nije nista napravio poslije toga ga je Bosic uzeo za savjetnika bas zbog prljavog jezika i bezobrazne i ne promisljene retorike.Da prica ovakve price jer Bosic ne smije on je kukavica.
Tuzi obavezno,praksa je pozitivna dosta presuda je rijeseno protiv pausalnih clanaka u novinama.Ti trazi clanak demantij sa istim prostorom na istoj stranici i isti broj redova. A advokata najbolje iz Zvornika zbog Slavka i advokatu nek ide osteta pa ce bolje ganjati.

Ono sto ja licno znam je da covek definitivno ima neki problem i „dijagnozu“. Bog sveti zna koliko tuzbi je vec izgubio. Pre par godina sam cuo da je prodavao stan kako bi platio sve sto je na sudu izgubio. Da li je to istina ili carsijska prica zaista ne znam. Uostalom i sve njegove nazovi reportaze i kolumne su svakako vecinom carsijska prica sa proverenim „rece mi jedan co’ek“ informacijama. Ali to je Trebinje. Svi sve znaju a niko blagog pojma nema. Takav je i ovaj njegov clanak. …ali sam misljenja da ste to jednostavno morali videti i znati. Pogotovu sto je to napisano iz pera coveka koji je svoju „karijeru“ napravio na lupetanju.
… cinjenicu da ON, covek koji se toliko bavi tudjim biografijama i poslovima, svoju biografiju krije kao zmija noge. Kako sam Vam napisao, na internetu jos uvek pistoji stranica njegove izborne liste, sa biografijama svih sa liste OSIM NOSIOCA. … Doista, Vukanoviću, imate li Vi ikakav životopis, molim? Kada ste rođeni, koje škole ste završili, od čega živite, šta se uradili do sada u životu, imate li porodicu, decu…?

Kada vidiš čoveka da te kori ili ti čini zlo, nemoj se ljutiti na njega, jer nije on kriv. Da je bilo tako, ne bi bio postavljen zakon ljubavi prema neprijateljima. Mrzi njegovu bolest, ne čoveka, jer nije kriv čovek, đavo ga podstiče. Mrzi bolest, jer bolest je od đavola, time ga nateraju da te mrzi, da te kori, da ti šteti, da te bije. On nije kriv, jer čovek je stvoren po liku i podobiju Božijem, ali onaj koga đavo podstiče čini tako.
Istočnjaci ovo malo drugačije vide i kažu:“Nemaš ni prijatelje, ni neprijatelje. Svi ljudi su ti samo učitelji.“ Ako bih ovako posmatrao, ne bih mogao a da se ne setim reči patrijarha Pavla, koje sam svojevremeno čuo u TV emisiji, tokom rada na jednom projektu u Bengaziju: „Naš narod kaže – DOBAR i LUD TO JE ISTO“, kao najprikladniji opis Vukanovićevog dočeka mojih dobročinstvenih pokušaja u Srpskoj.