Уво и очи Комитета као највећи херој Југославије?

Јавна предузећа, установе и институције убацују огроман јавни новац у партијску Лукину телевизију звану Херцег ТВ, али је њен утицај слаб, а иако гута огроман новац гледаност је мала. Колико је објективна Херцег телевизија, и колико Лука и Илија имају утицај на њен рад, најбоље говори прилог о „дуелу“ херцеговачких посланика у Народној скупштини Српске. Лаик би помислио да ће у „дуелу“ чути ставове обје стране али …

Црвена херцеговачка телевизија је индокринирана и подређена Комитету владајуће Партије, па не треба да чуди што се у прилогу о „дуелу“ херцеговачких посланика чуо само шура Илија. Као у Хамурабијевом законику око за око, зуб за зуб, дворски новинари су одмах одлучили да узврате на Илијине похвале и оде на рачун шурине телевизије изнесене у Скупштини, па су узвратили хвалоспјевима и чудесним прилогом. Илија је пребацио из ХЕТ-а 20 000 па је ред да му се адекватно узврати.

Ипак колико се иде далеко у промоцији вуцибатина, шпијуна и старих удбаша, иначе стубова Комитета и Партије, говори и најава емисије коју са нестрпљењем очекујем. Недељни гост Херцег телевизије је Ристо Маслеша, прво ухо, нос и очи Партије, који је представљен и најављен као један од највећих хероја бивше Југославије!? Ловачке приче су испричане, и једва чекам да чујем Ристове догодовштине и велика јуначка дјела, достојна Крцуна и Друга Марка! Од кога је, али ипак превише је!

 

Небојша Вукановић