Uvo i oči Komiteta kao najveći heroj Jugoslavije?

Javna preduzeća, ustanove i institucije ubacuju ogroman javni novac u partijsku Lukinu televiziju zvanu Herceg TV, ali je njen uticaj slab, a iako guta ogroman novac gledanost je mala. Koliko je objektivna Herceg televizija, i koliko Luka i Ilija imaju uticaj na njen rad, najbolje govori prilog o „duelu“ hercegovačkih poslanika u Narodnoj skupštini Srpske. Laik bi pomislio da će u „duelu“ čuti stavove obje strane ali …

Crvena hercegovačka televizija je indokrinirana i podređena Komitetu vladajuće Partije, pa ne treba da čudi što se u prilogu o „duelu“ hercegovačkih poslanika čuo samo šura Ilija. Kao u Hamurabijevom zakoniku oko za oko, zub za zub, dvorski novinari su odmah odlučili da uzvrate na Ilijine pohvale i ode na račun šurine televizije iznesene u Skupštini, pa su uzvratili hvalospjevima i čudesnim prilogom. Ilija je prebacio iz HET-a 20 000 pa je red da mu se adekvatno uzvrati.

Ipak koliko se ide daleko u promociji vucibatina, špijuna i starih udbaša, inače stubova Komiteta i Partije, govori i najava emisije koju sa nestrpljenjem očekujem. Nedeljni gost Herceg televizije je Risto Masleša, prvo uho, nos i oči Partije, koji je predstavljen i najavljen kao jedan od najvećih heroja bivše Jugoslavije!? Lovačke priče su ispričane, i jedva čekam da čujem Ristove dogodovštine i velika junačka djela, dostojna Krcuna i Druga Marka! Od koga je, ali ipak previše je!

 

Nebojša Vukanović