Утврђивање бедема режима

Као што сам прије неколико дана и најавио, радници су почели да спроводе Директиву Луке Петровића и утврђују ограду око затвореног базена, требињског Скадра на Требишњици, како би ме спријечили да упадам на градилиште, контролишем радове и јавност обавјештавам о пропустима, злоупотребама и кардиналним грешкама. Осим појачане ограде, Лука је наредио да се појача и стража око базена, како би се на све могуће начине спријечио мој улазак на градилиште, а са тим циљем почело је устакљивање и затварање безена, као последња линија одбране.

Кад видим како утврђују пропали затворени базен, који је прогутао 20 милиона марака, жао ми је што Лука и Илија нису били инжењерија током рата, јер да су утврђивали Влаштицу, Малашницу, Кипер и Зелениковац, као сада затворени базен, копали ровове, постављају замке, мине и бодљикаву жицу, држали двије дупле страже, гдје би нам био крај.

Али, за правог комиту, хајдука и ускока нема непремостиве препреке, ограде која се не може прескочити и страже која се не може изненадити и заобићи, па је Лукино утврђивање узалудно јер ћу наставити да их демаскирам све док их потпуно не оголим и уклоним, јер је хаоса, анархије има пљачке било превише.