palpal

Уснули Вељко и досадна панорама Бањалуке

Бањалука је веома монотона и досадна, бар се то може закључити по фотографијама уснулог синчине Вељка како спава на рамену маме Цеце док она разгледа панораму пријестонице Српске. Пилоти Додиковог хеликоптерског сервиса имају тако меку руку, и тако њежно, мирно и пријатно управљају хеликоптером да се Вељко добро наспавао и припремио за дочек нове године док је његова и српска мајка Цеца неколико минута разгледала Бањалуку и снимила промотивни видео за своје фанове, у коме се одморни Вељко напрасно појављује чио и наспаван  са сунчаним наочарима!?

 

Да је Цеца у Бањалуку дошла хеликоптером Владе Републике Српске потврђује и њена изјава за ПИНК БиХ дата непосредно уочи почетка новогодишњег концерта у Бањалуци, у коjoj каже да се она и Вељко нису бојали лета и да су били опуштени.

Проблем није што Цеца наknадно покушава обманути јавност и брани своје пријатеље политичаре, проблем је што јавност грубо обмањују владини службеници и Додикови блиски сарадници. Није ово први пут да се наши вождови, и њихови најближи сарадници, смију у лице нацији и вријеђају нам интелигенцију. Зар је јефтин, груб и лажни спин о панорамском хуманитарном лету велике добротворке, која је за пар сати из Бањалуке одлетјела кући са шестоцифреном цифром на рачуну, нешто тежи од тврдњи наших вођа да ће нам бити боље кад поскупи гориво, Трампових позивница на инаугурациони бал у седмом реду, одустајање од референдума јер нема консензуса и подршке кукавица из издајничке опозиције, или спина да добро живимо и да нисмо презадужени иако половину прихода дајемо на отплату кредита???

Није Цеца дугме, и што се српска мајка не би возикала нашим хеликоптером, када се цијеле властелинске породице, њихови кумови, родбина и пријатељи, током године возикају владиним авионима и хеликоптерима од азурне и хрватске обале до Кипра о трошку буџета и на грбачи народа? Ако може замјеник начелника сиромашног Калиновика, чувени Радомир Сладоје звани Деба, да крстари Медитераном са својом породицом на луксузној јахти, зашто Цеца не би долетјела у Београд о трошку грађана Српске? Народна пословица каже „Кад иде јуне, нек иде и уже“.

Свима је одавно познато да је наш предсједник и Отац нације велики каваљер широке руке, и да воли да части своју дјечицу, кумове, партијске другове и пословне сараднике тајкуне. Проблем је само у томе што их не чашћава из свог џепа, већ из буџета и ИРБ-а, од народних пара које су сиротињи узете од гладних уста. Па зар Отац нације није частио свог синчину са 3 000 000 марака из ИРБ-а да се не би дрогирао? Зар нису кћерка и невјеста отвориле луксузни ресторан „Агапе“ у „ђурићевој Боски“ и центру Бањалуке?

 

             

Колико стотина милиона марака су из буџета добили разни Станковићи, Чичићи, Радишићи, Калдере, Рогулићи, а ми се сада секирамо око резервоара керозина? Зар није пропало стотине милиона марака у ИРБ-у, Банци Српске и Бобар банци на чашћавање својих кумова, родбине, пријатеља, тајкуна и шармантсних дворских новинарки са РТРС-а, а да се нико од одговорних из власти није ни почешао а камоли забринуо? Додик и камарила и јесу бахати и осиони, не боје се народа, ни Бога ни институција, јер су им многа нечовјештва и зла до сада прошла некажњено!?

Не знам да ли је Цеца за дочек нове године пјевала пјесму „Милораде бекријо све си паре пропио, попио си и ливаде Црни Милораде“, али је свакако био ред да се бар на фајронту одпјева хит који је обиљежио владавину Милорада Бекрије Каваљера, који је попио и проћердао сво богатство, руднике и ливаде Републике Српске остављајући иза себе пустош, дугове, кредите.

 

И док су се јавност и гладни грађани Српске расправљали јел се синчина Вељко добро наспавао на мамином рамену за пар минута панорамског разгледања Бањалуке, Отац нације већ је истим хеликоптером слетио у Требиње и измамио осмјех слављенику Григорију. Григоријево срдачно руковање са бекријом Милорадом и дон Лакијем Лучианом Петровићем, широк осмјех и нескривено одушевљење говоре више од хиљаду ријечи.

Прије пар мјесеци Григорије је лично својим потписом узео нових 1 100 000 марака од продаје земљишта у бившој касарни ВРС, којим га је 2009. даривао каваљер Милорад, и о чему ћу ако Бог да опширније да пишем док прођу Божић и празници. Осмјех и осушевљење говоре да је каваљер поново био широке руке, и да је Григорије добро утврдио пазар пред октобарске изборе. Небитно је да ли ће се возати луксузним мерцедесима, јахтама, хеликоптерима или авионима, кључно је да су каваљер Милорад, Григорије и Лаки Лучијано склопили још један рачун у коме је народ крчмар, како би наивне Херцеговце у октобру поново жедне превели преко воде, и онда се још се још 4 године возикали, арчили и уживали на народној искривљеној грбачи.

 

Небојша Вукановић