palpal

Uplakani i prosvijetljeni K. Vasić

Šta reći o Zoranu Stevanovići, načelniku Zvornika, i ostalim čelnicima režima a ne zaplakati, izjavio je prije mjesec dana u intervjuu Glasu Srpske potpredsjednik SDS-a Kostadin Vasić, a potom se isplakao i zagrlio Stevanovića, ostale kriminalce i funkcionere iz SNSD-a koje je prije par sedmica prozivao i optuživao za kriminal i zloupotrebe u ovom intervjuu, ali i brojnim drugim mjestima.

Izgleda da je K. Vasić doživio prosvijetljenje i preobraženje za nekoliko dana, pa se sada u svojim izjavama poziva na patrijarha Irineja, jer se navodno i on zalaže za saradnju opozicije sa kriminalcima na vlasti, što me ne bi iznenadilo jer je zbog svojih neprimjerenih izjava političkih stavova, pohvala i agitovanja za vlast, Dodika, Vučića ili Nikolića, odavno dobio nadimak Pri-Pejd Irinej.

Dobri poznavaoci prilika nisu iznenađeni potezom braće Vasić jer su oni sada samo izašli na svjetlo i pokazali svoje pravo lice. Njihova izdaja i katastrofalan rezultat SZP u Zvorniku, ubjedljiv poraz Vukote i Mladena, jedan je od uzroka poraza na izborima.

Alumina je jedna od najvećih afera i mafijaških operacija, i da su Vasići bili iskreni opozicionari, da su samo ponovili dio onog što smo Vasković i ja napisali o pljački vijeka, pridobili bi građane Birča i riješili pitanje pobjednika na izborima. Međutim Vasići su ćutali, ili čak javno podržavali svog mentora Zorana Stevanovića Debelog, tvrdeći da su oni legalisti koji podržavaju kriminalne odluke sudova o mafijaškim preuzimanju Alumine. Nažalost u kritičnom trenutku nije bilo dovoljno snage, volje i hrabrosti da se oni, kao i ostale metastaze režima u opoziciji i SDS-u, odstrane i da se zdravim i pročišćenim snagama jurne na Dodika i režim, i zato je plaćena skupa cijena. Metastaze i strana tijela su samo čekala trenutak da na mig Službe i mentora iskoče na površinu i krenu u Plan B  predaje SDS-a Mafiji i Režimu u ruke.

SDS je na prekretnici, i od Odluka Glavnog odbora zavisiće dalja sudbina. Oni koji su zabili nož u leđa Vukoti u toku kampanje, sad žele da mu istim nožem odseku glavu, okupiraju SDS i predaju ga na tacni Dodiku suprotno volji preko 90% članova i simpatizera SDS-a. To bi bila najveća izdaja naroda u posleratnom periodu, i pobjeda udbaša, tajkuna i otuđenih centara moći koji žele da Republiku Srpsku pretvore u svoju prćiju, protjerujući sve pametne, obrazovane i neposlušne. Nekolicina možda može od izdaje imati neku trenutnu korist, ali svi oni, posebno načelnici opština koji zagovaraju pakt sa đavolom kako bi dobili na vremenu, moraju biti svjesni da će jedan po jedan svi doći na red i platiti skupu cijenu ulaska u zagrljaj anakonde, koja drobi sve pred sobom. Ako anakonda koristi prvi pogodan trenutak, stišće i lomi kosti Paviću i DNS-u nakon 20 godina vjernosti i odane podrške, onda SDS-ovci koji nose bijele zastave treba da razmisle kako će proći oni koji se predaju i padnu u šake beskrupuloznim i osvetoljubivim hijenama? Bolje je časno izgubiti, nego izdati i predati se neprijatelju, ne SDS-a već naroda i Republike Srpske!

Ne mogu ni da pomislim da će Obren, Cicko, K. Vasić i slični, kojima je novac i lični interes jedina ideologija, preuzeti i okupirati SDS suprotno volji naroda i pristalica.  Vukota je u teškoj situaciji, ali se nadam da će imati dovoljno snage i podrške u Glavnom odboru da počisti svo smeće i metastaze koje su se namnožile, i da sa svim zdravim opozicionim snagama u Srpskoj  krenemo u novu borbu za slobodu naroda i oslobođenje naše jedine Otadžbine Republike Srpske iz ruku lopova, mafijaša, prevaranata, razbojnika, tajkuna i unutrašnjih okupatora. Nijedan režim nije se održao na silu, pa neće ni Dodikov, i borba protiv Mafije i nakaradnog sistema je sveta dužnost svakog časnog građanina Srpske, a posebno onih koji su za to dobili podršku naroda.

 

Nebojša Vukanović