palpal

ULTIMATUM glavnom revizoru Jovu Radukiću

Danas sam, kao član Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske, bio u iznenadnoj nenajavljenoj posjeti Glavnoj službi za reviziju Republike Srpske. Pokušao sam razgovarati sa glavnim revizorom Jovom Radukićem, ali je on na nekakvom godišnjem odmoru pa sam kratko razgovarao sa njegovom zamjenicom Božanom Trninić.

Razlog nenajavljene posjete revizorima je sraman namješten tender za nabavku namještaja koji je raspisala Glavna skužba za reviziju Srpske vrijedan 450 000 maraka. Uslovi tendera su takvi da je unaprijed „nacrtan“ dobavljač, i jasno je da je sve unaprijed dogovoreno. Revizori bi trebali da budu čuvari narodnog novca i riznice, da sprečavaju sumnjive nabavka i kažnjavaju one koji kradu narodni novac u namještenim poslovima i tenderima a ne da i sami organizuju i učestvuju u kriminalnim i sumnjivim javnim nabavkama.

Smatram da nije korektno da kao narodni poslanik i član nadležnog Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske ćutim i nijemo posmatram beskrupuloznu pljačku države, i na taj način budem neka vrsta saučesnika. Zbog toga ću iskoristiti sve mogućnosti da odbranim interese države i spriječim da se sprovede sumnjive javna nabavka.

Radukić je davno trebao biti smijenjen i procesuiran zbog selektivne primjene zakona i zloupotreba položaja, a da ima imalo časti i obraza trebao se sam povući i podnijeti ostavku. Danas sam, preko zamjenice Trninić, poslao jasnu poruku Jovu Radukiću i dao ultimatum da do ponedeljka poništi namješteni tender za nabavku vrijedan 450 000 maraka ili će se suočiti sa otporom, ozbiljnim gnjevom i reakcijama javnosti i posledicama, a neka razmišlja do ponedeljka kakva mu iznenađenja spremam.

Nadam se da će biti dovoljno mudar i poništi javnu nabavku i raspisati novi i regularan tender, ako je u ovo vrijeme krize potreban novi namještaj partijskim revizorima, i da neće opipavati puls..

Detaljnije u video prilogu…

Nebojša Vukanović