Ukazanje Dušanke Majkić

Dušanka Majkić ukazala se danas na sjednici Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, i tako prekršila odluku Milorada Dodika i SNSD-a o bojkotu rada parlamentarnih komisija. Naime nakon smjene Nikole Špirića sa mjesta predsjednika Zajedničke komisije oba Doma za nadzor OSE, zbog zloupotrebe položaja, SNSD je donio odluku da njegovi poslanici bojkotuju rad svih parlamentarnih Komisija sve dok se Špirić ne vrati na mjesto predsjedavajućeg.

Dušica Dušanka Majkić je pogazila svoju više puta datu riječ i prekršila odluku Partije, a razlog je novih 350 miliona maraka kredita kojim Vlada Republike Srpske planira da zaduži svoje građane. Ovo pokazuje kakav je karakter Milorada Dodika i njegovih skutonoša, koji su spremni na sva javna poniženja samo da dođu do novih kredita i dodatno potope svoje građane gurajući ih u dužničko ropstvo.

Majkićkino iznenadno ukazanije na sjednici Komisije je pokazatelj niskog karaktera, tankog obraza i principjelnosti vladajuće vrhuške, ali i lakmus papir za stanje finansija Srpske. Očito je da Vladi gori pod nogama, i da na sve načine pokušavaju doći do novih kredita kako bi nekako pregurali do izbora, a onda…

 

Nebojša Vukanović