Уграђивања и донације великог добротвора Ненада Нешића

Људска дрскост, поквареност,  бескрупулозност и безобразлук понекад немају границе, а лицемјерство похлепних, дволичних и корумпираних политичара на власти у Републици Српској засјенила је све до сада виђено на овим просторима. То потврђује и хипоктизија великог лажног добротвора и донатора Ненада Нешића, предсједника ДНС-а, посланика и директора Путева Српске Ненада Нешића.

Велики лажни хуманиста и добротвор похвалио се режимским медијима како је  донирао апарат за дијагностификовање  болести крвих судова Болници у Касиндолу вриједан 58 500 марака, те позвао директоре других јавних предузећа да слиједе његов примјер, „дјелују друштвено одговорно“. Мали број медија је објавио је тачну вијест да донатор уствари није Нешић, који се само фотографисао и хвалио, већ Јавно предузеће Путеви Српске, које је платило апарат.

Поклону се у зубе не гледа, осим ако се неко на њему уградио преко 50 000 марака, пљачкајући бескрупулозно народ у државу,  глумећи успут и лажног добротвора. У ери глобалног тржишта и развијене интернет трговине лако је провјерити да донирани апарат не вриједи 58 500 марака, колико је Нешић скинуо са рачуна Путева Српске, већ око 4000 долара, или 7000 марака, колика је његова реална цијена.

Ставити образ под задњицу често није лијепо али буде корисно. Ако се добротвор Нешић на “ донацији“ од 58 500 марака „уградио“ преко 50 000 марака онда се треба само запитати колики је „ујам“ и проценат на милионским пројектима, градњи и рехабилитацији дотрајалих друмова, зашто имамо најгоре путеве и здравствени систем у Европи! Колико је апарата тек „могао“ донирати са бродом новца које су набијане ногом на његовој журци, како је велики добротвор преко повезаних лица купио РАОП од зета Зорана Тегелтије, атрактивно земљиште у Лукавици и милионски докапитализовао породичну фирму..

Моћници немају стида и образа, не боје се цара и ћесара јер правосуђе и заробљене институције и функционишу, свјесни су да могу некажњено пљачкати државу док су на власти, али је питање како се не боје Бога, не размисле да ће некада све доћи на наплату, пред овоземаљски и божији Суд!

 

Небојша Вукановић