У Требињу пливају аута, у Гацку багери

Јесењи пљусак потопио је дио рудника угља у Гацку, али и нову скупу механизацију и багере који су били ангажовани на скидању откривке. Дјелује невјероватно да одговорни људи у Руднику и термоелектрани Гацко, као и руковаоци багера и механизације, нису на вријеме извукли скупоцјене машине из нижих дијелова рудника и тако спријечили да се нађу под водом!?

На потопљеним багерима причињена је велика материјална штета и дуго времена неће бити у функцији. Иако наивни мисле да је у питању немарност, пропуст, људски фактор или грешка одговорних, посриједи је сулуда намјера руководства, прије свега директора Козомаре и Срђана Миловића, да намјерно униште механизацију РиТЕ Гацко како би се што више ангажовале приватне „дворске“ фирме, прије свега „Термоградинг“ тајкуна Жарка Драгичевића.

У свакој нормалној држави након оваквог скандала са потапањем скупе механизације у руднику послије првог већег пљуска, спровела би се истрага, затражила смјена и одговорност свих, од руковаоца багера, до техничког руководства и извршног директора Рудника. Нажалост у неуређеном друштву, у коме влада анархија, овакве скупе грешке постале су уобичајена и нормална појава, и нажалост ни овај пут нико неће одговарати.

РиТЕ Гацко је у великим проблемима, а дугорочне и краткорочне обавезе премашиле су 150 милиона марака. Од некада највећег произвођача струје, РиТЕ Гацко се претворио у највећег дужника за неплаћену електричну енергију? Наиме, РиТЕ Гацко тренутно дугује око 2 милиона марака Електро-Херцеговини за струју, а рачуни нису плаћени скоро 2 године. У Земљи чуда све је могуће.

 

Небојша Вукановић