palpal

У посјети Вишеграду и Рогатици

Данас сам боравио у посјети Вишеграду и Рогатици, гдје сам, у специфичним условима пандемије, разговарао са становницима ове двије општине на крајњем истоку Српске. Незапосленост, губитак перспективе и наде у боље сутра, масовно исељавање становништва, посебно младих, је кључан проблем ове регије и општина, као и цијелог истока Српске.

Путеви и инфраструктура су у очајном стању, а шума се сијече неконтролисано без икакве одговорности према будућим генерацијама. Потребно је да Влада Републике Српске прекине маћехински однос, помогне развој привреде и запошљавање како би се зауставиле негативне тенденције у друштву.

Посебан проблем у Вишеграду је парализа и нефункционисање локалне власти, јер је самовољни начелник Младен Ђуревић извршио прави пуч, уз помоћ Владе Републике Српске и министарке локалне самоуправе Сенке Јујић. Он не жели да призна одлуке локалне Скупштине и већине одборника, који су легално изабрани, и покушава куповином и политичком корупцијом промијенити већину.

Ђуревић је организовао и преврат, купујући једног посланика Соцјалистичке партије Српске, а спекулише се да је поред позиције замјеника начелника, потпредсједника Скупштине општине, двије директорске и начелничке позиције, те 5 радних мјеста у Хидроелектранама Вишеград, у оптицају и већа сума новца за трансфер једног одборника и промјену већине.

Погледајте више детаља у прилогу БН телевизије…