U posjeti Grabu i Zupcima

Jutros smo bili na Grabu i na Zupcima, sa mještanima razgovarali o radu Agrarnog fonda, pomoći poljoprivrednicima i otkupu viškova proizvedene hrane, te problemu naplate putarine na putu ka Herceg Novom, koja negativno utiče na kretanje ljudi. Nakon promjene vlasti u Crnoj Gori možda postoji mogućnost da se koncesija skrati a naplata putarine prestane i prije 2028. godine, kada ističe Ugovor Vlade Crne Gore i Vuka Hamovića, što bi doprinjelo razvoju i zbližavanju Trebinja i Zubacs sa crnogorskim primorjem.

Umjesto da pomaže razvoj sela, podstiče proizvodnju hrane i pomaže ruralni razvoj, Agrarni fond grada Trebinja služi isključivo za manipulisanje narodom i javnosti, kupovinu glasova i jeftinih političkih poena, a rezultat trošenja velikih budžetskih sredstava na povećanje poljoprivredne proizvodnje je ravan nuli.

Iako ima višak zaposlenih i najviše novaca troši na plate zaposlenih, uglavnom članova i aktivista vladajućeg SNSD-a, ovih dana u Agrarni fond treba da dođe novih 6 radnika, a Mirko Ćurić i u druge ustanove i javna preduzeća nastavlja sa zapošljavanjem partijskih aktivista u predizbornoj kampanji kako bi zloupotrebom javnih institucija i političkom korupcijom došao do glasova. O ovim zloupotrebama uskoro više detalja.