U ponedeljak smjena Slaviše Jankovića

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a u Trebinju i upravnik Kazneno-popravnog zavoda Slaviša Janković sledeća je meta koja će biti sklonjena sa funkcije u Lukinim čistkama. Katil-ferman iz Banjaluke na jug Srpske trebao bi se poslati u ponedeljak, a umjesto Jankovića, za novog upravnika Kazneno popravnog zatvora u Trebinju, nezvanično, trebao bi biti imenovan Srđan Savić, službenik OSE, na prijedlog gen-seka Luke Petrovića. Janković ne samo da će ostati bez funkcije već bi mogao ostati i bez posla, jer nije pristao na Lukinu ucjenu da se ponizi,  sam podnese ostavku, pa bi zbog toga mogao da  ostane i bez posla a ne samo funkcije.

Prema mojim izvorima iz Banjaluke,    Janković je danas u Narodnoj skupštini RS razgovarao sa liderom svoje stranke Nedeljkom Čubrilovićevem, koji ga je pustio niz vodu i umjesto zaštite tražio od Jankovića da sam podnese ostavku na funkciju upravnika, kako ne bi bio smijenjen a skandal o sukobima i ratu između „koalicionih partnera“ dodatno privukao pažnju javnosti. Čubrilović se vjerovatno posebno boji reakcija javnosti i diskusija u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer sjednica počinje u utorak, dan nakon smjene Jankovića.

Za sada neće biti promjene na čelu Gradskog odbora trebinjskog DRPOS-a jer se čekaju konačni rezultati izbora, koji se broje desetak dana kao da se glasalo u Šangaju i Njujorku a ne u Trebinju. Ako Janković na ponovnom brojanju eventualno  uspije da uđe u Skupštinu grada Trebinja, utvrdi se da ga je Luka pokrao na izborima, ostaće predsjednik GO DEMOS Trebinje, a ukoliko ne osvoji mandat, što je vjetovatnije, biće smijenjen i sa funkcije predsjednika Gradskog odbora DEMOS-a.

Glasovi nisu ni prebrojani a „vladajuća koalicija“ u Trebinju se raspala, i janso je da oni koji su okupljeni na silu i oko ličnih interesa neće biti dugo na okupu. Mala bara puno krokodila.

 

Nebojša Vukanović