palpal

U oktobru biće u decembru, limburgu – saga o aerodromu se nastavlja

Ostalo je još svega nešto više od 6 mjeseci do isteka roka i završetka radova na famoznom Aerodromu u Trebinju, koji je posljednji put lociran u selu Taleži u Trebinjskoj šumi. Nakon sastanka i fotografisanja sa ministarkom Zoranom Mihajlović u Beogradu, u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore, gradonačelnik Trebinja Ćurić dr Mirko i tadašnji ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Đorđe Popović, čvrsto su sa Zoranom obećali da će prvi avion na aerodrom u Trebinju da sleti 1. decembra ove godine.

Nakon izmještanja sa Zubaca, prva lokacija bilo je selo Mionići, ali nakon što sam objavio da do ovog sela ne može doći mehanizacija, jer su most i prilazni putevi uski, naprasno je promijenjena odluka, pa je kao kredenac pista premještena u susjedno selo Taleža.

Vrijeme leti, prošlo je od izbora pola godine, ali nijedan radnik nije udario maljem i ašovom, niti je bilo šta počelo da se gradi u Taleži. Svima je jasno da se radi o ko zna kom lažnom obećanju i predizbornoj prevari, da su Vučić i SNS priskočili u pomoć pobratimu Luki, Dodiku i SNSD-u i podrškom riješili pitanje izbora u Trebinju, jer je Ćurić pobijedio tijesno, a rezultate izbora riješilo je svega 600 glasača.

Sad se traže izgovori za odlaganje i neispunjena obećanja, a prvo su se sjetili neba i kontrole letova. Tobože, Srbija neće da gradi aerodrom ako ne bude imala kontrolu letova, ili kontrolu neba ne kontroliše BHANSA, a Hrvati ne dolaze u obzir. Taleža je od Čilipa i Zračne luke Dubrovnik udaljena svega nekoliko kilometara, pa je dobra prilika da se izmisli problem i pronađe alibi za kašnjenje.

Čudno je kako kontrola neba nije primjećena u oktobru, kad je bila kampanja, već su se sjetili sada kad rok koji su sami dali polako ističe. Čim se riješi problem sa nebom i kontrolom letova izmisliće nešto drugo, jer je svima jasno da od piste i aerodroma nema ništa i da je jedini cilj manipulacija naivnim Hercegovcima.

Opširnije u video prilogu.

 

Bonus: Podsjećanje na ranije video priloge o fami i izgradnji Aerodroma Trebinje, koji je, ako ništa drugo, kao predmet šale i ismijavanja već dosta uradio na promociji Trebinja i južne Hercegovine.

 

Nebojša Vukanović