U laži su kratke noge Mića Mićića

Zbog čega Mićo Mićić pilatovski pokušava da opere ruke, obmanjuje javnost i lažno tvrdi da nema ništa sa akcijom nabavke respiratora za bijeljinsku Opštu bolnicu, u kojoj je od semberskih privrednika prikupljeno i pronevjereno 2,64 miliona maraka? Umjesto da objavi sve detalje i dokumentaciju o spornoj nabavci i prikupljenim sredstvima, Mićo Mićić, koji je grafonačelnik i komandant Kriznog štaba grada Bijeljina, sada pokušava da na druge svali odgovornost jer respirstori ni poslije dva mjeseca nisu iz Rusije isporučeni Opštoj bolnici u Bijeljini, a grad Bijeljina iz budžeta je izdvojio novac za ovu akciju.

Grad Bijeljina i Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije aktivno je učestvovalo u akciji prikupljanja sredstava za nabavku respiratora, koju je pokrenuo Slaven Ristić, većinski vlasnik Tehničkog remontnog zavoda Bratunac. O tome svjedoči i javni poziv koji je objavila i potpisala šefica Ankica  Todorović, sa brojevima žiro-računa na koji se novac može uplatiti.

Lokalni portal Dešavanja u Bijeljini objavio je 7-og aprila da je iz budžeta grada Bijeljina za nabavku respiratora izdvijeno 70 000 maraka, a sa lokalnim Crvenim krstom i Tehničkim remontnim zavodom ukupno je izdvojeno 170 000 maraka.

Zanimljivo da su, prema mojim informacijama i saznanjima iz Bijeljine, šefica gradskog Odsjeka Ankica Todorović i njen zamjenik Pejčić zaposleni su istovremeno u Tehničkom remontnom zavodu Bratunac po Ugovoru u djelu, što je vrlo važna informacija u cijeloj zamršenoj priču i situaciji.

Rotari klub iz Bijeljine uplatio je 50 000 maraka za kupovinu respiratora 24.3.2020. godine, i još 5.5.2020. tražio je od gradskih vlasti i lokalnog Crvenog krsta informaciju šta je sa novcima i respiratorima, ali niko od odgovornih nije dao tačan odgovor.

Prvi čovjek bijeljinskog Crvenog krsta Perica Gligić tvrdio je da su respiratori kupljeni u Rusiji i obećao novinarima da će doći iz Rusije u Bijeljini do 8-og juna, ali obećanje nije ispunjeno.

Puno je pitanja koja traže odgovore, a da država i njene institucije nisu zarobljene sigurno da bi odgovorni bili procesuirani. Umjesto obmanjivanja javnosti, Mićo Mićić treba da izađe u javnosti i položi račune za jednu u nizu afera u koju je umiješan.

 

Nebojša Vukanović