palpal

U korak sa vremenom, braća Rajt Republike Srpske

Punih 115 godina nakon prvog leta braće Rajt, premijerka Željka i svita dočekali su slijetanje prvog nevladina aviona na banjalučki aerodrom Mahovljani. Danima RTRS, ATV i ostali režimski mediji najavljuju slijetanje aviona niskobudžetne kompanije  kao događaj godine, što je najbolji pokazatelj našeg zaostajanja za razvijenim svijetom, i koliko smo u koraku sa vremenom.

Nakon početnih kritika i podozrenja, mediji u Americi i Evropi divili su se braći Rajt prije 100 i kusur godina jer su uspješom konstrukcijom aviona i letovima koji su trajali satima napravili veliki iskorak za čovječanstvo. Dvorski mediji i ulizice žele da je polijetanje aviona sa Mahovljan predstave podvigom, sličnom onom braće Rajt, i da za to treba da se zahvalimo našim vođama jer su omogućili narodu da se seli i bježi od okupacije avionima niskobudžetne „Rajanera“. O more o temporalni!

Mi letimo u nebo i znamo svoj put, a vlastima odgovara da što više mladih, pametnih i obrazovanih ode sa ovih prostora, jer će režim biti čvršći. Činjenica da su oba pilota Srbi je najbolji primjer negativne selekcije i odlaska najboljih. Čilipi kod Dubrovnika imaju preko 2 miliona putnika godišnje a Tuzla 600 000, što je najbolji pokazatelj koliko zaostajemo za regionom i kompijađa, a za Evropom i svijetom je suvišno govoriti. Putuj Evropo, nemoj čekati na nas!

 

Nebojša Vukanović