palpal

U Kalinoviku predstavljeni kandidati sa Liste Nebojše Vukanovića

image-689bd7fb57c822109edfac80c93539cc05d8f873d3d0058985d9151d67f3a34c-V (1).jpg

U Kalinoviku predstavljani kandidati sa Liste Nebojše Vukanovića

Male, siromašne, slabo naseljene i izrazito nerazvijene opštine poput Kalinovika su bile nepravedno zapostavljene i zaboravljene od strane aktuelne vlasti svih prethodnih godina, i ukoliko država želi da zadrži stanovništvo na ovakvim područjima mora se promijeniti dosadašnja praksa, moraju se omogućiti poreske okolnosti i obezbjediti sredstva za pokretanje proizvodnje i zadržavanje mladih ljudi, istaknuto je na tribini prve nestranačke Za pravdu i red – Liste Nebojše Vukanovića u Kalinoviku. „Ulog je sredinom prošlog vijeka imao više od 1 000 stanovnika a danas u njemu živi svega desetak staraca. Ako se ne promijeni maćehinski odnos Vlade prema malim, nerazvijenim i siromašnim sredinama slična sudbina mogla bi zadesiti i Kalinovik, Čajniče, Ljubinje, Rudo… Pored nove populacione politike buduća Vlada mora obezbjediti više sredstava za ulaganje u najnerazvijena područja, te usvojiti niz mjera poput poreskih olakšica i subvencija privrednicima koji otvaraju proizvodna radna mjesta i tako omoguće ostanak mladih i stanovništva. Pola Kalinovika je u vlasništvu jedne osobe, zamjenika načelnika opštine poznatijeg kao Deba, i takva praksa podjele stanovništva na mali broj privilegovanih i veoma bogatih pojedinaca i armiju siromašnih i obespravljenih mora da prestane“ istakao je nosilac Liste Nebojša Vukanović.

Sugrađanima se predstavio i dr Branko Aškraba, mladi anesteziolog zaposlen u Kliničkom centru Kasindo i Opštoj bolnici u Nevesinju. „Odlučio sam da budem na prvoj nestranačkoj listi i podržim ovaj veliki i važan projekat jer se radi o mladim, obrazovanim i moralnim ljudima koji mogu da promjene tešku situaciju i doprinesu da ovo područje više ne bude najsiromašnija regija u Republici Srpskoj“.

Obraćajući se Kalinovčanima dr Dražan Erić istakao je važnost da dođe do smjene generacija, departizacije institucija i promjene sistema. „Na našoj listi nalaze se mladi, obrazovani ali prije svega veoma moralni i pošteni ljudi bez bilo kakvih hipoteka iz prošlosti, i to je garant da će doći do procesa ozdravljenja, te depolititacije i jačanja institucija. Mi ćemo insistirati da se za ministre u ključnim resorima i funkcionere na važnim mjestima imenuju ugledni stručnjaci, privrednici i nestranačke ličnosti“
Iako je bilo kišno vrijeme skupu u Crkvenom domu u Kalinoviku prisustvovalo je stotinjak mještana.