palpal

U čekaonici sa Urošem nejakim

Dvije grupice papaka i izdajnika jutros su čekale da ih primi lažni Otac nacije, kako bi vječito gladnim ustima udijelio sinekuru i milostinju. Gazda im nije ostavio klupu ili stolice u hodniku, kako bi ih dodatno ponizio, pa su ga čekali stojeći. Dobojsku grupu predvodili su O. Petrović i Makarije Jerinić, koji je kao pravi bakirovac obukao zelenu košulju, prateći modne trendove.  Pod pokroviteljstvom Službe, čast da ih uvede u Kabinet imao je njihov mentor Uroš Nejaki Gostić.

Uroš Nejaki dočekao je svečano i drugu tzv. „Čavinu grupu“, koju je predvodio potonji u nizu janjičara srpske političke scene Mustafa D. Čavić i Z(li) Krsmanović. Za prebjeg u protivnički tabor savremene poturice dobiće neku direktorsku ili ministarsku poziciju, a primjer DNS-a pokazuje da neće u njoj dugo uživati, i pitanje je dana kada će ih mentor sažvakati i ispljunuti.

Naša politička scena preživljava najsumornije dane potpune hipokrizije i moralnog sunovrata. Vlada čiju okosnicu čine moralne i ljudske nakaze, kriminalci, izdajnici i otpadnici, ne može ništa dobro donijeti svom narodu. Nadati se da Vlada neće biti duga vijeka, bez obzira na teške okolnosti.

 

Nebojša Vukanović