palpal

Tvrda vjera

Koliko je tvrda vjera u SNSD-ovaca, govori i primjer istaknutog člana i aktiviste Partije u Bileći, mladog skojevca Dobroslava Doja Kašikovića, desne ruke načelnika Miljana Aleksića.

Drug Dojo juče je žestoko udario po svojima i tvrdi da haos vlada u opštini Bileća, iako mu je još na profilnoj slici Miljan Aleksić, a razlog za preokret je kašnjenje jedne plate u lokalnoj Komunalnoj firmi KOMUS.

Dobri Dojo jedan je od kolovođa i organizatora štrajka, i dovoljno je bilo da prikasni jedna plata, pa da posumnja u ispravnost Vođe, Partije i crvene vjere -sekte, okrene se protiv „svojih“ koji su ga nagradili i dali mu metlu u ruke, kao nagradu za istaknuti angažman u Partiji tokom izbora.

Dojo je jedan od čuvenijih i istaknutijih aktivista Partije, redovno učestvuje na partijskim skupovima i zabavama, a poseban zadatak je internet kampanja. Dojo je imao ambiciju da zamijeni Miljana Aleksića na funkciji načelnika, jer imaju slične intelektualne kapacitete ali je Dojova prednost što manje pije i ponekad bi svratio na posao, dok Miljan opštinu ne gleda mjesecima.

Luka i SNSD-ovci su osvetoljubivi, i bojim se da će istup u medijima i kritike vlasti uništiti jednu mladu i perspektivnu političku karijeru u Bileći koja je puno obećavala. Prava šteta, jer je skojevac Dojo bio prirodni nasljednik Miljana Aleksića i braće Vuković, ali su nestrpljenje i jedna plata uništili zvijezdu u usponu. Šteta i što pokojni Živko Nikolić nema nasljednika da snimi Čudo neviđeno 2, a sama Bileća dala bi materijala i inspiracije za seriju bestelera.

 

Nebojša Vukanović